Wegen United/DAVO en Sjoerd Hamann scheiden aan eind van seizoen

United/DAVO moet op zoek naar een nieuwe trainer. Sjoerd Hamann is bezig aan zijn laatste seizoen aan de Schalkwijkerweg.

Hamann is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer in Schalkwijk. Voordat hij bij United/DAVO aan de slag ging werd hij met VEW kampioen in de vierde klasse. Daarna volgde de overstap naar het zondagteam van United/DAVO. Toen deze werd opgeheven ging de trainer mee naar het zaterdagteam. De afgelopen drie jaar werkte Hamann intensief samen met Chiel Schneider. Hij had daarvoor het zaterdagteam van United/DAVO naar de zaterdag derde klasse gebracht.

Hamann: ‘United/DAVO is echt mijn club. Voordat ik trainer werd heb ik hier ook al twaalf jaar gevoetbald. Maar ik denk dat het goed is om een nieuwe weg in te slaan. Voor mijzelf maar ook voor de club’. Normaal gesproken vinden de gesprekken over een eventueel langer verblijf bij United/DAVO in december plaats maar zover komt het dus niet. ‘Nu heeft de club de tijd om een nieuwe trainer te vinden. En ik zie of er iets komt wat bij me past’, aldus de 33-jarige trainer.

Hamann kijkt met plezier terug op zijn tijd in Schalkwijk. ‘United/DAVO is altijd goed voor mij geweest. Dus daar ben ik ze dankbaar voor. Ik ga door de voordeur naar buiten’.

Ook United/DAVO kijkt plezierig terug op de samenwerking met Hamann. ‘Het bestuur van United/DAVO heeft alle jaren fijn met Sjoerd gewerkt. We gaan als vrienden uit elkaar en wensen Sjoerd veel succes met wat er op zijn pad komt’, aldus secretaris Irma Kroon.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem