MidWest Cup

Velsen deelt eerste speldenprik uit aan DSOV

Zet maar alvast in de agenda. Zondag 23 september. De eerste klasse A trapt dan af met de derby tussen Velsen en nieuwkomer DSOV. Voor de MidWest Cup stonden de teams dit weekend tegenover elkaar. Velsen won, maar DSOV tankte vertrouwen.

Bij Velsen waren bij de start van het duel veel vertrouwde gezichten te zien. Onder de lat stond wel een nieuweling. Yorinn Albers maakte de overstap van EDO en liet tegen DSOV een prima indruk achter. Martin Haar, de nieuwe trainer van de eersteklasser, kan veel voortborduren op spelers die al langer bij Velsen voetballen. DSOV had wel een aantal nieuwe krachten in de basiself. Met name Spiros Lomis en Vince de Kwant lieten een gretige indruk achter.

Na tien minuten werd de score onbedoeld geopend. Een prima aanval aan de linkerzijde van Velsen werd keihard via de onderkant van de lat binnengeschoten door Martijn Goedknecht. Zelfs zijn eigen doelman, Dennie van der Giezen, kon Goedknecht geen hulp meer bieden. Het was wel tekenend voor de verhoudingen binnen de thuisploeg. Voorin was er voortdurend gevaar met De Kwant, Noorman en Lomis, maar achterin oogde het nog niet helemaal zeker.

De 0-2 viel na een dik half uur. Angelo Beck mocht uiterst kalm van dichtbij een voorzet binnentikken. Op slag van rust bepaalde Vince de Kwant de ruststand. Een vrije trap werd snel genomen, De Kwant liep daarna het strafschopgebied binnen en krulde de bal stijlvol over de Velsen-doelman heen: 1-2.

Beide trainers wisselden veel de tweede helft, waardoor het niveau omlaag ging. DSOV kreeg genoeg kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Bart Jansen vond dat wel jammer, omdat het er dan wat beter uit had gezien. “We hebben de kansen gehad om het af te maken, maar dat deden we niet. Maar ik heb genoeg aanknopingspunten gezien en we misten ook nog wat jongens,” aldus de keuzeheer.

“Wij zijn met twee teams naar DSOV gegaan, mede omdat we pas anderhalve week bezig waren met trainen, maar ook omdat voor Martin de hele selectie nieuw is. Hij wil iedereen zien spelen,” vertelde Velsen-assistent-trainer Marcel Looij. “Dat hebben we nu met de groep gedaan en daar zijn we tevreden over.”

Alle uitslagen, de standen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.