Terrasvogels – United/DAVO: ongelijke strijd

Wat van te voren al een ongelijke strijd was, vierdeklasser tegen derdeklasser, werd nog moeilijker voor Terrasvogels door het ontbreken van driekwart van de basisspelers. Ook trainer Brian Wijker was er niet. Hij hoefde daarom niet getuige te zijn van de 0-9 afstraffing die zijn ploeg onderging.

Coronatests en andere pijntjes waren de reden voor de afwezigheid van veel Santpoorters. En omdat de bekerwedstrijd gespeeld móest worden van de KNVB en Terrasvogels geen zin had om er een uitwedstrijd van te maken traden de uitgedunde manschappen van assistent-trainer Kevin van der Meijden toch aan. Tegen een United/DAVO op volle oorlogssterkte.

Al na vier minuten lag de eerste bal in het Santpoortse netje. Een prima voorzet van Youri Boeree werd knap binnengewerkt door Fouad Malloul. Vijf minuten later lag de tweede er al in. Een prachtige vrije trap van Donny Verdam eindigde in de kruising. Na geklungel in de Terrasvogels-verdediging mocht Erhan Kutlu de 0-3 binnenschieten en vlak voor rust maakte Nigel Kales de vierde voor United.

Na rust hield Terrasvogels nog een kwartier knap stand. Vooral Jarron van Schindel viel in positieve zin op. Maar toen Kales eenmaal de 0-5 had binnengeprikt was het verzet definitief gebroken. Bilal el Yaakoubi, Abraham Kofi, nog een keer Fouad Malloul en Kofi Amoako maakten er negen van. Het is dat de scheidsrechter het wel welletjes vond en veel te vroeg affloot, anders had United zeker de dubbele cijfers gehaald.

Dat dat niet gebeurde vond United-trainer Wessel Colijn helemaal niet erg. ,,Ik ben blij met de intensiteit waarmee we speelden. We bleven voetballen tot het eind en dat valt niet altijd mee als het krachtsverschil zo groot is. Zo tanken we extra vertrouwen voor de competitie die volgende week begint.’’ Daar ligt ook de focus voor zijn Terrasvogels-collega. ,,In de beker waren we toch al uitgeschakeld. Dan kunnen we ons beter richten op DSK-uit volgende week met een fitte selectie.’’

Tekst en foto: Marcel Akerboom