Domper voor Telstar

De start smaakt duidelijk naar meer voor Telstar. Een verdienstelijk gelijkspel tegen Volendam in de ouverture (2-2) werd een week later gevolgd door een 2-3 zege bij Eindhoven in een attractief duel waarin opnieuw gelegenheidsspits Ilias Bronkhorst tot scoren kwam.

Op een apart tijdstip (zondagavond 20.00 uur) kwam MVV op bezoek dat vorige week, nota bene thuis, overhoop werd gespeeld door een ontketend Cambuur (1-7). Sportieve revanchegevoelens dus voor de Limburgers en Jonker en de zijnen zullen natuurlijk gewaarschuwd hebben voor onderschatting.

Er was nog geen plek voor die nieuwe spits Gyliano van Velzen (nog niet speelgerechtigd) die het Engelse Crawley Town (4e niveau) verliet. Bij Volendam en Roda JC scoorde hij niet al te veel als buitenspeler (12 in 122 duels) maar Jonker wil hem in een tweespitsen systeem laten opereren. Norwich City huurling Sebastian Soto was wel speelgerechtigd en viel een kwartier voor tijd in.

Na een vlakke openingsfase nam Telstar het heft stevig in handen. M.V.V. stond compact en gegroepeerd te verdedigen maar zag Glynor Plet en Shane Pattynama mogelijkheden missen. Op slag voor rust duwde Siebe VanDerMeulen een M.V.V. spits opzichtig, onhandig en licht in zijn rug. Gevolg: strafschop. Jelle Duin pakte het cadeautje dankbaar uit.

Telstar kwam na rust sterk uit de startblokken maar zag Glynor Plet in minuut 50 van elf meter missen nadat hij ook licht werd aangetikt. De druk werd opgevoerd en onder aanvoering van een zeer sterk acterende Shane Pattynama werd rond het uur de Velsense druk mega. Eerst vond de excellerende middenvelder Glynor Plet voor de gelijkmaker en nog geen minuut later bood hij wederom met een fraaie voorzet Ilias Bronkhorst een niet te missen kans maar de topscorer miste jammerlijk.

Met nog een kwartier te gaan viel Pattynama naar het zich liet aanzien zwaar geblesseerd uit maar dat belette Telstar niet vol voor de winst te gaan.
Er werd nog gescoord maar niet door Telstar. Plet raakte nog de lat met een kopbal maar met nog twee minuten op de klok vond een snelle en zeer spaarzame counter over links aan Maastrichtse kant de Belg Koen Kostons bij de tweede paal en die dompelde alles wat Telstar lief heeft in diepe rouw; 1-2.

Vijf minuten blessuretijd kregen de Witte Leeuwen nog maar dat mocht niet baten. In punten had Telstar de koppositie kunnen pakken maar ze lieten een mooie gelegenheid onbenut. Een domper van jewelste!

Tekst: Hans Akkerman

Foto: 1963-pictures.nl

De uitslagen en de stand van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.