Districtsbeker

Geen winnaar in het duel tussen DSS en Spaarnwoude aan de Jaap Edenlaan

Al in de eerste minuut viel de eerste gele kaart. Daan v/d Oetelaar maakte een overtreding op de opkomende linksback van Spaarnwoude. Zou dit de standaard worden?

Achteraf bleek het een sportieve wedstrijd te blijven. Scheidsrechter Ozyas Hoefde alleen nog in de 91ste minuut een kaart te trekken.

Al snel kwam Spaarnwoude op voorsprong. In de derde minuut speelde Rick Jansen de bal te kort terug op zijn keeper. Het buitenkansje liet Joey Hoogenboom niet liggen en de 0-1 stond op het scorebord. Niet veel later kreeg DSS een reuzekans om de score weer gelijk te trekken, maar Pieter Kors zette zijn hoofd niet goed tegen de bal.

Een aantal minuten later wist wederom Pieter Kors een goede kans niet te verzilveren. Een counter van Spaarnwoude levert de 0-2 op. De rechtsback lanceert de rechtsbuiten Daan Rutte, die de bal breed legde en Joey Hoogenboom rondde prima af.

Waar in het begin Spaarnwoude de bovenliggende partij was, wist DSS met veel energie de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. Vooral Max Henneman nam zijn ploeggenoten op sleeptouw. De 1-2 viel na een strakke voorzet vanaf rechts, een buitenkans die Stijn Heuvel niet liet liggen.

In het rustsignaal had Bas van Dijk de kans om de stand weer gelijk te trekken. Maar zijn vizier stond niet op scherp.

In de tweede helft liet Illias Akchich zijn ploeg nog meer druk zetten en dit resulteerde er in dat de ploeg van Stephan Spruit veel de lange bal ging spelen. Dit is precies wat DSS in de kaart speelde en waar Spaarnwoude probeerde onder de 1 tegen 1 duels uit te blijven, ging DSS volle bak de strijd aan.

Alle tweede ballen waren bijna voor DSS en een veldoverwicht lijdde er toe dat de 2-2 in de maak was. Een diepe bal op de hoogstaande rechtsback Danny Rienstra, die hierna een perfecte voorzet gaf, werd fraai ingekopt door Pieter Kors.

In het restand van de wedstrijd waren er over en weer nog wat kansjes, maar beide keepers waren goed op hun hoede. Eindstand 2-2. Beide trainers konden hier goed mee leven.

Tekst: Wilfred de Waal