Te lief Telstar wint van Dordrecht

Telstar heeft de overwinning bij Jong FC Utrecht een goed vervolg gegeven. In eigen huis werd er vrijdagavond gewonnen van FC Dordrecht met 1-0. Terell Ondaan scoorde de enige treffer van de avond, echter vergaten zijn collega’s in de slotfase de uitslag groter uit te laten slaan.

De Waard en Van Huizen
Voor aanvang van de wedstrijd ging het met name over twee bijzondere zaken. Telstar-directeur Pieter de Waard gaat eind mei een gooi doen naar de hoogste functie bij de KNVB als opvolger van Michael van Praag. Toine van Huizen speelde zijn 150e wedstrijd en werd kort voor het eerste fluitsignaal in het zonnetje gezet door De Waard.

Kanteling
Al snel ging de aandacht weer uit naar de wedstrijd. Telstar begon goed, zette druk en greep het initiatief. Met de teruggekeerde Van Huizen centraal achterin had de een linie naar achter geschoven aanvoerder Frank Korpershoek een bekend gezicht naast zich staan. De organisatie leek goed te staan, maar na tien minuten kantelde de wedstrijd. FC Dordrecht won de duel en kwam steeds beter aan voetballen toe.

Cijntje had de openingstreffer op zijn voet, maar de inzet van de aanvaller van Dordrecht werd geblokt. Kort daarna was Schuurman gevaarlijk met een vrije trap. Aan de andere kant waren Melle Springer en Shaquill Sno dicht bij een voorsprong voor de thuisploeg. Dordrecht werd steeds gevaarlijker, maar Telstar creëerde gevaar uit snelle uitbraken. Met Moreira en Ondaan heeft Snoei toch weer een fijn wapen in het elftal; snelheid. Kort voor het rustsignaal zorgden de twee aanvallers ook voor de 1-0. Moreira brak uit, behield het overzicht en vond de geheel vrijstaande Ondaan. Het was een koud kunstje om het leder binnen te schuiven.

Controle
Het tweede bedrijf werd door Telstar goed begonnen. Lynen vond Moreira, maar die had teveel tijd nodig. Telstar had de wedstrijd aardig onder controle en leek ook op 2-0 te komen toen het hele Rabobank IJmond Stadion opveerde. Het schot van Anass Najah verdween echter in het zijnet. De laatste plaagstootjes van Dordrecht werden uitgedeeld door Summerville. De behendige vleugelflitser slalomde uitstekend door de verdediging van Telstar, maar kon op tijd gestopt worden.

In de slotfase kreeg Telstar legio mogelijkheden om de eindstand groter uit te laten slaan. Moreira en El Idrissi waren veel te ongeduldig en gingen van te grote afstand voor eigen succes, terwijl medespelers er beter voor stonden. Van Haaren had pech toen zijn inzet werd gestopt. De 1-0 stand bleef daardoor op het scorebord staan en veranderde niet. Telstar staat muurvast op de zestiende plek, ook na deze tweede overwinning op rij.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: 1963-pictures.nl