HYS geen partij voor United/DAVO

“Je stelt altijd de elf besten op.” Daar was HYS-trainer Simon Evers stellig in. “Die je ter beschikking staan”, voegde hij er aan toe. Want HYS miste in het cruciale duel met United-DAVO liefst negen man. In elke linie ontbrak het de Haarlemmers wel aan een basiskracht. Dus was het niet verwonderlijk dat United uiteindelijk met de volle buit aan de haal ging. 4-2 werd het in Schalkwijk.

Toch had het anders af kunnen lopen als een fenomenale vrije trap van Emre Gungor, al in de tweede minuut, niet op de lat was geëindigd maar twee centimeter lager, in het net. Met de storm mee creëerde HYS in het begin het nodige gevaar en het duurde even voor United daar op ingespeeld was. Toen de ploeg van Sjoerd Hamann eenmaal wakker was begon het ook meteen te lopen. Na een minuut of twaalf leverde dat ook resultaat op. De onwennig opererende HYS-defensie kreeg de bal maar niet weg uit het eigen strafschopgebied, waarop Fouad Malloul handelend optrad en de bal hard in de rechterbovenhoek kegelde. Na een half uur vergrootte Serkan Vurgun de zorgen voor Evers’ mannen door fraai de tweede United-goal binnen te schieten.

Direct na rust trof Malloul namens de thuisclub de paal. Maar vier minuten ver in het tweede bedrijf had hij meer succes door een voorzet van Vurgun netjes binnen te koppen. “Leuk voor Malloul. Loon naar werken”, vond trainer Hamann. “Die jongen heeft keihard geknokt voor zijn plaats in de basis en beloont zichzelf met twee goals.” Na een kwartier maakte Melvin Halsema er zelfs 4-0 van en leek de wedstrijd wel beslist.

Toch toonde HYS karakter. Eerst maakte Zafer Kandemir op fraaie wijze de 4-1 en vlak voor tijd kopte Erdi Elmas een corner geraffineerd buiten bereik van United-keeper Vincent Hofman. Al zou het nog kunnen dat Emre Gungor de bal met zijn kleine teen nog raakte voor die tegen het net plofte.

Hamann was opgelucht na afloop. ‘Vandaag waren we gewoon goed. We hadden er alleen wat meer mogen maken.’ United schoot deze wedstrijd inderdaad drie tegen het houtwerk. “Wanneer we het op kunnen brengen zijn we tegen elke ploeg in de derde klasse opgewassen. Nu kunnen we weer omhoogkijken. Wie weet wat er nog mogelijk is.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom