Keuken Kampioen Divisie

Wederom laat en duur puntverlies

Hier was op gewacht en eindelijk was het dan zo ver. Er mochten weer een beperkt aantal Telstar-fans langs de toegangspoorten. Weliswaar een minimaal aantal (400 van de 500 beschikbare kaarten) , maar toch. Aardig wat fans lieten het aan zich voorbijgaan en wachten geduldig tot augustus maar de echte diehards hadden er een vooraf geëiste testafspraak voor over. 

Bovendien diende er een sluitend protocol te worden gevolgd. Eenmalig vooralsnog. Die fans zullen vrijdagavond ongetwijfeld benieuwd zijn geweest hoe Telstar sportief het seizoen gaat afsluiten. Met nog twee thuiswedstrijden tegen Jong P.S.V. en Jong Ajax nog op de rol en een uitduel tegen laagvlieger F.C. Den Bosch loopt het seizoen ten einde. Sportief houdt het niet over de laatste tijd, vooral veroorzaakt door het ontbreken van geblesseerde sterkhouders en vertrokken basisspelers. Het linker rijtje lonkt nog steeds maar dat vereist wel minimaal 7 punten uit de laatste drie duels.

Andries Jonker kon niet beschikken over maar liefst een half basisteam en nam het op tegen een piepjong Jong P.S.V. De eerste helft was weinig  verheffend. De jonge, balvaardige gasten combineerden leuk maar leken wel collectief deel uit te maken van een zaalvoetbalteam. Veel getik maar weinig schotkracht en opportunisme. Een blunder achterin bracht na bijna een half uur Robin Eindhoven vrij voor de keeper maar hij stuitte op de Eindhovense goalie. De rebound was voor wie anders dan Glynor Plet en goal nummer 19 van hem was een feit. Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong want verdedigend niet attent acteren, gaf spits Nigels Thomas een vrije doortocht en de kans met hun eerste schot en poging  op doel  1-1 aan te tekenen.

Na rust ging het publiek achter Telstar staan. De duels werden gewonnen en P.S.V. werd naar achteren gedrukt. Laat nou net in minuut 63 Frank Korpershoek met zijn hoofd uit een corner de bevrijdende 2-1 aantekenen. Jonker wisselde zijn aanvoerder en nog twee spelers na 70 minuten en er leek geen vuiltje aan de lucht. De gasten wilden wel maar kwamen nauwelijks tot zelfs een poging van een schot. Tot …jawel……minuut 90+2. Of de duvel er mee speelde! In een overvolle doelmond  caramboleerde de bal van voet naar voet en  gaf Matuta het laatste zetje;2-2. Een domper van jewelste op een avond waarop het publiek eindelijk weer eens  in de gelegenheid was zich achter hun ploeg te scharen.  Voor de zoveelste maal duur puntverlies Je zou bijna denken: voer voor (sport)psychologen!

Hans Akkerman
Foto: 1963-pictures.nl