Zaterdag 3e klasse A

Superieur Stormvogels heerst in derby

Heel IJmuiden keek er reikhalzend naar uit en de competitieleider besloot in zijn of haar wijsheid de rivalen al in ronde 2 aan elkaar te koppelen. V.V. IJmuiden tegen Stormvogels.

Twee verenigingen met een eigen onmiskenbaar DNA, IJmuiden de familieclub met gepaste sportieve ambities en Stormvogels waar gezelligheid en ambitie niet op gespannen voet staat met elkaar.

Stormvogels miste zaterdag vier sterkhouders want zowel nieuwkomer Mitchel Bormann als Melle Springer, Niels Stoker en Milan van Essen kampten met blessures of ontbraken vanwege vakantieperikelen waardoor ze zaterdag op het appêl ontbraken.

Stormvogels heerst

Vanaf de eerste balomwenteling was het echter klip en klaar: Stormvogels bepaalde en IJmuiden kwam er niet aan te pas en liep noodgedwongen achteruit. Het klassenverschil was immens en bij vlagen pijnlijk. Qua handelingssnelheid en ervaring was de gastheer duidelijk second best.’’ Het kwaliteitsniveau was te groot,’’ erkende IJmuiden voorzitter Nathanael Korf al ruiterlijk halverwege het duel . Al vroeg verraste Jose Leone op een prachtige manier keeper Danny Does en toen Mart Willemse, sterk op dreef, bij de tweede paal de tweede treffer met zijn hoofd aantekende, wist IJmuiden eigenlijk al dat er niets te halen viel.

Toch drong IJmuiden nog even manhaftig aan vlak naar rust maat toen Jose Leone vlak na rust een prachtige strakke lage voorzet van Mart Willemse kinderlijk eenvoudig verzilverde, zijn tweede goal scoorde en 0-3 aantekende, was het alleen nog zaak voor IJmuiden de nederlaag beperkt te houden,. Dat lukte redelijk want alleen invaller Auoun Koridon zag nog kans de vierde treffer aan te tekenen na een prachtige aanval over vijf schijven. Vriend en vijand waren het na afloop dan ook roerend met elkaar eens: dit Stormvogels was gewoonweg een maatje te groot voor IJmuiden.

‘’Volwassen gespeeld’’

’’ We hebben volwassen geacteerd. De bereidheid om na balverlies snel te om te schakelen was groot en dat deed mij deugd,’’ analyseerde Patrick Krop zichtbaar tevreden na afloop. Verliezend trainer Brian Tevreden wond er ook al geen doekjes om.’’ Kijk, zij waren gewoon veel beter, zeker qua collectief.. Normaal leveren we strijd maar vandaag heb ik dat toch te weinig gezien. Ik moest trouwens noodgedwongen spelers op andere posities posteren en dat pakte niet helemaal goed uit. Volgende week zullen wij ons beter moeten manifesteren. Iets anders zit er niet op toch?,’’ wist de oud-prof die zich meer had voorgesteld van een duel op het nieuwe hoofdveld voor ruim 300 voetballiefhebbers

Amateurvoetbal op zijn best

Na afloop verzamelden de supporters van beide rivalen zich massaal voor het clubhuis. In de bestuurskamer werd er genoten van porties kibbeling, haring en een koud buffet en een paar meter verderop in het clubhuis zorgden twee lokale zangertjes voor het nodige vertier en buiten, vlak voor het clubhuis, vonden alle supporters van beide kemphanen elkaar in een uiterst aangename setting. Amateurvoetbal zoals het hoort en bedoeld is. Ontspanning in optima forma!

Hans Akkerman