Ron Rosenhart verruilt Swift voor Olympia Haarlem

Olympia Haarlem heeft nog een extra speler aan de selectie toegevoegd. Ron Rosenhart komt over van het Amsterdamse AVV Swift.

Twee weken geleden dacht de technische staf van Olympia Haarlem alles klaar te hebben voor volgend seizoen. Helaas bleek dat een week later toch iets anders te zijn. Voor en aantal spelers bleek interesse te zijn vanuit hogere divisies.

Rosenhart kwam de afgelopen vijf seizoenen uit voor AVV Swift, uitkomend in de zaterdag Hoofdklasse B. Daarvoor speelde hij jaren voor EDO. Toen EDO degradeerde uit de Hoofdklasse vertrok Rosenhart naar Amsterdam.

“Dit is een makkelijke en bewuste keuze”, aldus Rosenhart. “Ik woon dicht bij Olympia Haarlem en zal voor mijn werk soms naar het buitenland moeten. Dit was voor Olympia geen probleem. Daarbij wilde ik graag nog een keer met Jeffrey van den Berg spelen en zijn er plannen om mijn vriendin vanuit Canada naar Haarlem te laten overkomen. Dan is het fijn om dichter bij huis te gaan voetballen.”

Trainer Barry Tjeertes en Rosenhart kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd bij EDO. “Ik was daar linksbuiten en Barry centrumspits.” En nu deelt Rosenhart de doelstelling van Tjeertes. “Olympia Haarlem moet zo snel mogelijk naar een hoger niveau.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: De Feyenoorder / Willem Fakkel