Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Stormvogels tankt vertrouwen en bekert door

DoorRedactie

sep 16, 2023

Nog een week te gaan en Stormvogels gaat het wederom voor: promoveren naar de tweede klasse. We zitten een week voor de competitiestart en trainer Patrick Krop straalt vertrouwen uit.

”Ik bespeur een stijgende lijn. We moeten echter wel wat nieuwe spelers inpassen. Soms is het nog een duiventil van spelers die door wat voor reden dan ook er nog even niet bij zijn. Vanmiddag starten we met een behoorlijke basis elf,’’ aldus Krop vlak voor het duel dat onder subtropische omstandigheden werd verspeeld zonder ook maar een zuchtje wind, en dat in IJmuiden!.

Slordig spel maar toch vijf goals De laatste (beker)tegenstander voordat het ‘’echte’’ werk begint, was zondag derdeklasser VVS,36 uit Spanbroek. Een plaats in Noord-Holland waar Dirk Scheringa, de voormalige voorzitter van AZ, zijn DSB-imperium opbouwde en later eigenhandig naar de afgrond duwde. Vanaf de eerste balomwenteling bleek Stormvogels de betere ploeg en zeker de fittere maar gingen te veel mee in het spel van de gasten die vooral tempo ontbeerden en gegroepeerd verdedigden .’’Slordige eerste helft van onze kant,’’ vond ook Patrick Krop na afloop. Eindelijk dan nam Stormvogels binnen luttele minuten op het half uur een 2-0 voorsprong. Mats Berghuis kopte een corner binnen en Melle Springer profiteerde optimaal van defensief geblunder bij de gasten die in blessuretijd ook door defensief gepruts de achterstand verkleinde tot 2-1. Na rust werd het spel van de thuisclub iets verzorgder. Melle Springer met een fraaie droge knal randje strafschopgebied en Jose Leone die eerst nog met een spectaculaire achterwaartse omhaal de paal raakte, schoten Stormvogels naar een beslissende en ruime 4-1 voorsprong toe en paar minuten voor tijd vond ook de jonge invaller Jonas El Omari nog het net; 5-1.

Enkelblessure Bormann grote tegenvaller

De’’ Vogels’’ bekeren door maar trainer Patrick Krop was niet helemaal tevreden. ”Het was toch nog te slordig aan onze kant maar we gaven nauwelijks kansen weg. Zuur was het bovendien dat Mitchell Bormann vlak voor tijd door zijn enkel ging. Omdat hij was ingetaped valt de schade hopelijk mee maar leuk is natuurlijk anders want als invaller laat in het duel zag ik toch al een paar heerlijke acties van hem.’’

Even afwachten dus voor een trainer die met zijn staf vol voor de titel gaat en niet verwacht dat één concurrent er dit seizoen ver boven uit steekt. ’’Castricum, Zandvoort, De Foresters en E.D.O gaan meedraaien maar die slachten elkaar ook af,’’ sloot Krop optimistisch en hoopvol af die met een brede selectie in ieder geval een brandende ambitie heeft geformuleerd: absoluut geen nacompetitie!

Hans Akkerman

Door Redactie