VVH verliest in 10 minuten de wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd werd, vanwege het overlijden van Frans van Soelen oud-voorzitter van VVH en na de fusie van VVH Velserbroek, één minuut stilte in acht genomen. Na dit eerbetoon kregen de naar Haarlem-Noord toegestroomde supporters een leuke wedstijd voorgeschoteld. VVH startte prima, maar gaf het daarna weg.

De beide derdeklassers deden niet voor elkaar onder en de eerste dertig minuten was VVH Velserbroek de bovenliggende partij. Dit resulteerde dan ook in een zeer verdiende 2-0 voorsprong. Clubtopscorer Jeffrey Kors wist in de zevende en in de veertiende minuut deze score in het boekje van de goed leidende scheidsrechter Lampers te laten noteren. De bezoekers uit Beverwijk schakelden na de 2-0 een paar tandjes bij en gelijk bleek dat deze ploeg van oud-prof Alami Ahannach mee gaat doen om de titel in zondag derde klasse B.

De thuisploeg van coach Jeroen de Vries begon kleine schoonheidsfoutjes te maken en in de laatste zes minuten van de eerste helft wisten de voorwaartsen van de rood-zwarten drie maal het net te vinden. Door twee persoonlijke foutjes en een mooie kopbal vanuit een hoekschop gingen de ploegen rusten met een 2-3 stand.

In de rust wisselde coach De Vries twee maal, Laurence Kroon en Thomas Perrels werden afgelost door Robin Zeeuw en de jonge Tim van Kouteren. Door deze nieuwe impulsen werden de bezoekers gelijk weer onder druk gezet en kregen de rood-wit-blauwen een aantal kleine kansjes. De grootste kans was wederom voor de VVH-spits Jeffry Kors die na een draai om de as, de bal net niet genoeg ‘swung’ kon meegeven en de bal aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Verdediger Mark Krol werd vervangen door een nieuwe jongeling Justin Korpershoek en de gemiddelde leeftijd van de ploeg ging nog meer naar beneden, want doelman Ruben Huijer – die deze zondag zijn debuut maakte – kwam net als Korpershoek en Van Kouteren over van de JO19. In de laatste minuut wist De Kennemers nog een doelpuntje mee te pikken waarbij de uiteindelijke stand van 2-4 op het scorebord stond.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Verslag en foto: Paul Cramer