Zaterdag 3e klasse B

Eerste periodetitel voor SV Zandvoort

SV Zandvoort heeft zaterdag op niet mis te verstane wijze de eerste periodetitel van dit seizoen binnengehaald. Op Sportcomplex Duintjesveld werd de gedeelde nummer twee, Pancratius, met 4-0 verslagen. Bij rust was het nog maar 0-0.

SV Zandvoort was op oorlogssterkte aan de ‘klus’ Pancratius begonnen. Van meet af aan was het duidelijk dat er deze middag maar een ‘recht’ op de volledige winst had en dat was Zandvoort. Echter de stevige wind, die in de lengterichting van het veld stond, hield een score in eerste instantie tegen. Wat Zandvoort ook probeerde, het ging allemaal net niet. Kas de Vries was net achter de spitsen een plaag voor de bezoekers en Max Aardewerk werkte zich in het zweet op het middenveld. Voorin werden Bud Water, Patrick van der Oord en Nigel Berg met alle middelen door de verdediging van gestopt.

Toch moest de Zandvoortse verdediging alert blijven want de harde wind zorgde ervoor dat Pancratius een aantal keren voor het doel van Daan Kerkman kwam. Zandvoort raakte door de uitblijvende openingstreffer echter niet in paniek en het doel van Emile van der Meer werd bestookt. Vlak voor het rustsignaal van arbiter Mac-Intosh raakte Water dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden. Rayan Lammers werd door coach Ted Saunier ingezet. Hij zou zich in de tweede helft ontpoppen tot een plaag voor de gasten.

De 0-0 bij rust en de wind in de rug waren aanleiding voor Zandvoort om er in de eerste minuten van het tweede bedrijf er een schepje bovenop te doen. Een met succes. Jesse de Haan liet vanaf 20 meter een kanonschot los, dat Van der Meer niet goed kon verwerken. De rebound die hij weg moest geven belandde bij Van der Oord die er wel raad mee wist, 1-0. Toch was de wedstrijd op dat moment nog (lang) niet gespeeld.

Het volgende kwartier moest de Zandvoortse defensie aan de bak maar dat was onder leiding van een beheerst spelende Milan Berck Beelenkamp geen probleem. Zandvoort kreeg weer overmacht en de vraag was wanneer de tweede Zandvoorts treffer zou vallen. Jesse de Haan kon twintig minuten voor het eindsignaal over de rechter vleugel opstomen. Zijn kromme ‘voorzet’ werd door alles en iedereen gemist en verdween bij de tweede paal in het Badhoevendorpse doel. De ban was nu echt gebroken. Een drietal minuten later kon invaller Koen Michielsen een zelfde doelpunt maken als Van der Oord. Een grabbelende Van der Meer moest opnieuw een rebound toestaan en de 3-0 was een feit. Dat Berg in de 86e minuut met een fraaie schuiver er nog 4-0 van maakte, maakte de feestvreugde om de eerste periodetitel alleen maar groter.

SV Zandvoort heeft in de eerste acht wedstrijden van dit seizoen slechts één keer punten gemorst. Dat was in de wedstijd bij het IJmuidense Stormvogels. Of dit een vergissing is geweest, zal wel nooit bekend worden. Feit is wel dat juist die ploeg nu vast op de tweede plaats staat met slechts 2 punten achterstand op SV Zandvoort. Alle andere wedstrijden werden door de formatie van Saunier gewonnen, vaak met groot verschil. Komende zaterdag word een bezoek gebracht aan United/DAVO. Die wedstrijd start om 14.00 uur.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Joop van Nes jr.