IJmuiden verslaat en passeert DEM

Op sportpark Schoonenberg speelde IJmuiden tegen DEM. De belangen waren voor beide teams groot. Wilde DEM nog een rol van betekenis gaan spelen voor een hoge klassering op de ranglijst en in de derde periode dan moest er gewonnen worden. IJmuiden, reeds zeker van de nacompetitie en al twaalf wedstrijden achtereen niet verloren, wilde daar een vervolg aangeven en DEM passeren op de ranglijst.

Het eerste half uur was het van beide kanten hotseknotsebegonia voetbal. Het hoogtepunt daarin was een kopbal van Jeffrey Prinsse waarbij DEM keeper Erwin Hoogeland alles moest geven om de bal over de deklat te tikken. Na dat half uur trok IJmuiden de wedstrijd naar zich toe en dacht op voorsprong te komen maar scheidsrechter Christian van Langen keurde het doelpunt wegens vermeend buitenspel af. Hierna kreeg IJmuiden nog wat kansen maar de rust werd bereikt met de brilstand.

Drie minuten na rust scoorde Bob Schol met een bekeken balletje net naast de paal, de 1-0. IJmuiden ging op jacht naar de 2-0 en die viel in de 60e minuut. Mick Dubbelaar gaf op zeer fraaie wijze Erwin Hoogland het nakijken. In de 70e minuut scoorde Barry Lagrand de aansluitende treffer en kreeg IJmuiden het moeilijk. DEM rook haar kansen en ging fysiek op het randje spelen maar toen Milan van Essen in de 80e minuut uit een vrije trap het net liet bollen besefte DEM dat er vandaag niets meer te halen viel. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Milan van Essen na een knappe combinatie met Joshua Dominggus de 4-1.

Voor de 13e keer op rij leed IJmuiden geen nederlaag, passeerde DEM op de ranglijst en veroverde de koppositie in de derde periode.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras
Foto: Simone Prinsse