Sterk Telstar onverdiend onderuit

Een ‘’Avondje N.A.C.’’  is sinds jaar en dag iets unieks. Vuurwerk, 17.000 supporters, liederen/samenzang, onder escorte van de stad naar het stadion toe en vooral: (héél) veel bier drinken. Brabantse nachten zijn inderdaad lang in Breda! Afgelopen zaterdag om de bekende redenen niets van dit alles. Een half uur voor het duel tegen Telstar een zo goed als verlaten parkeerterrein en in het lege stadion galmen slechts wat harde klanken van warmlopende spelers.

De geel-zwarten uit Breda hadden een pikstart ( 5 zeges op rij) maar lieten het de afgelopen weken tegen de concurrentie behoorlijk afweten ( 1 zege en 4 nederlagen).’’ We creëren niks want onze buitenspelers komen niet met voorzetten. Tot aan de zestien gaat het wel maar dan stokt het,’’ foeterde centrumspits Sidney van Hooijdonk, topscorer met acht goals.

Een euvel dat Telstar overigens ook vaak parten speelt. Telstar moest wederom zonder smaakmaker Sebastian Soto aantreden vanwege interlandverplichtingen. Kon Telstar verrassen en Breda weer in rouw dompelen?

Dat lukte niet maar speltechnisch was Telstar NAC duidelijke de baas. Voor rust kregen Sven van Doorm en Redouan El Yaakoubi in de eerste vier minuten al drie mogelijkheden om de score te openen. NAC stelde daar weinig tot niets tegenover en opereerde ideeëloos en als los zand. Na de thee had Telstar de overhand, speelde gegroepeerd en combineerde er lustig op los onder aanvoering van de handige spelmakers Anass Najah en Sven van Doorm.

Rond het uur viel de beslissing. Twee keer verscheen een speler alleen voor de keeper. Daniel Adshead vond het been van de keeper en NAC-invaller Jethro Mashart stiftte een paar minuten later de bal listig over goalie Jasper Schendelaar heen. Die had zich in minuut 90+3 nog onsterfelijk kunnen maken. Telstar kreeg een corner, Schendelaar dook op in het overvolle strafschopgebied, werd vreemd genoeg amper gedekt en kopte tegen de lat aan. Het mocht dus niet zo zijn. Telstar kreeg zes kansen, de tegenstander zonder de steun van hun trouwe legioen nauwelijks drie. Dat zag ook Andries Jonker die niet te zwaar tilde aan de enige en winnende NAC treffer.

Jonker:’’ Kijk, elke verdediger maakt wel eens een fout. Daar reken ik hem niet op af want dat is niet eerlijk. Dat kan gebeuren. De einduitslag is natuurlijk zuur. We creëren aardig wat kansen maar staan toch met lege handen. Zoals zo vaak ( MVV, Volendam, Top Oss en Go Ahead) laten we punten liggen maar we staan er nog steeds aardig voor hoor. We zullen echter voorin meedogenlozer moeten worden. Een duidelijk verbeterpunt.’’

Hans Akkerman