SRO keurt veld Olympia Haarlem af

De afgelopen week was het uitstekend weer voor de regionale voetbalvelden. Toch is de wedstrijd in de zaterdag vierde klasse tussen Olympia Haarlem en Velsenoord afgelast, omdat er niet op het hoofdveld van de Haarlemmers gevoetbald kan worden. De reden? De hitte van de afgelopen zomer heeft de wortelgroei geen goed gedaan.

“De wortelgroei gaat niet,” zegt Sjaak Jacob van de SRO. De SRO is verantwoordelijk voor het onderhoud van veel velden in de regio. “Het is een nieuw gerenoveerd veld. Dat hebben we van de zomer goed nat moeten houden, want anders ging het gras kapot. Omdat we het zo nat hebben moeten houden, zijn de wortels niet naar beneden gegaan om naar water te zoeken. Ze worden lui,” legt Jacob uit.

“We hebben een wortelgroei van zo’n 4 tot 5 centimeter, daar we er 10 moeten hebben. Als er nu gevoetbald wordt, schop je de mat er helemaal vanaf.” De SRO is druk in de weer met het hoofdveld. “We hebben deze week kunstmest gestrooid en we hebben er gister nog een vloeibaar middel opgespoten om de wortelgroei extra te stimuleren. Het is nu even afwachten.”

De trainer van Olympia Haarlem, Barry Tjeertes, is logischerwijs niet blij met de afgelasting. “Ja, dit is klote. We kunnen ook niet uitwijken naar het kunstgras.” Zijn elftal begon vorige week de competitie met een 2-5 zege bij HBC en kan dit nu geen direct vervolg geven. Tjeertes maakt er overigens verder geen probleem van. Zijn elftal heeft straks een wedstrijd minder gespeeld, maar over drie weken is al het eerste inhaalweekend. “Het is alleen niet erg fijn, want je werkt een hele week ergens naartoe.”

Foto: Hollandse Velden