SVIJ geniet van zon, trainen en stappen aan Costa Del Sol tijdens trainingskamp

Zaterdagvierdeklasser SVIJ is deze week teruggekeerd van het vierdaagse trainingskamp in Torremolinos. De selectie van Ronald Vader kon zich aan de Costa Del Sol onder perfecte omstandigheden voorbereiden op de tweede seizoenshelft – mede dankzij de uitstekende organisatie van Trainingskampen.nl.

Op donderdagochtend 13 januari vertrok een groep van 23 personen naar Andalusië voor het trainingskamp dat eigenlijk vorig jaar al op het programma stond, maar door de toenmalige coronasituatie geen doorgang kon vinden. Dit jaar kon de langverwachte trip door extra voorzorgsmaatregelen toch plaatsvinden.

Na aankomst stond de rest van de dag in het teken van het ontdekken van de omgeving. De gehele groep maakte een wandeling langs de boulevard van Torremolinos richting Carihuela.

Op vrijdag werd een felle training afgewerkt op een van de trainingsvelden in de provincie Málaga. Dit was de eerste training voor de selectie na een lange voetballoze periode. Onder toeziend oog van een uitgebreide technische staf werd getraind onder perfecte temperaturen. Nu bekend is geworden dat ook in Nederland weer getraind mag worden, was deze training een goed startpunt voor de tweede seizoenshelft.

De vrijdagavond stond in het teken van ‘teambuilding’. Aanvoerder Patrick Bruinink verzorgde na het diner in Hotel Sol Principe een SVIJ-gepersonaliseerde voetbalquiz, waarin de deelnemers het in teams van drie tegen elkaar opnamen. Na de quiz vertrok iedereen om het nachtleven van Torremolinos/Málaga te ontdekken.

Op zaterdagochtend stond de tweede training van het weekend op het programma: een mix van een tactische training en ontspanning onder prima Spaanse temperaturen.

Ook op de laatste dag van het trainingskamp was het goed toeven. De groep splitste zich daarom op gedurende de laatste uren om traditioneel Spaans te gaan eten of om in het zonnetje de afgelopen dagen te evalueren; uiteraard gepaard met een hoop voetbalhumor.

Tekst: SVIJ website
Foto: J.I. Glesias