Verdediger Cabral helpt Telstar aan zege

Vrijdagavond in het Rabobank IJmond Stadion mocht Telstar aantreden tegen TOP Oss. Na de zeperd tegen AFC voor de bekercompetitie wilde de ploeg van Mike Snoei zich revancheren. De spitsen van Telstar bleven buiten de basis en uitgerekend Rodny Cabral hielp de IJmuidenaren aan de overwinning.

Het spel was met name in de openingsfase zeer matig. Risicovolle passes in de defensie zorgden regelmatig voor samengeknepen billen bij de supporters. Gelukkig voor Telstar speelden de bezoekers een droevige wedstrijd en waren zij dus niet scherp genoeg om te onderscheppen. Het meeste gevaar moest voor TOP Oss gaan komen van de voet van Bryan Smeets. Zijn corners en vrije trappen zorgden voor de schrikmomenten aan Telstar-zijde.

Na een klein kwartier wass het Rodny Cabral die doorkwam en binnenschoot. Zijn doelpunt werd helaas niet goedgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later was het Donny van Iperen die iedereen aan het discussiëren kreeg. Was zijn inzet over de lijn of niet? Geen VAR aanwezig en geen doelpunt toegekend. Na een klein half uur kwam daar dan toch het doelpunt voor Telstar en Rodny Cabral. Deze keer geen buitenspel en werkte de bal achter doelman Nick Olij.

De tweede helft vertoonde een soortgelijk beeld. Het was aan beide kanten niet best, maar daar wist Telstar wel meer mee te doen. Tot twintig minuten voor tijd werden over en weer wat kansen gecreëerd. Norichio Nieveld kreeg de grootste kans op de gelijkmaker. Vanuit een vrije trap van Smeets kwam de bal onverwacht voor de voeten van Nieveld, maar van dichtbij wist hij de bal nog over het doel van Houwen te werken. Aan de andere kant kon Jasper van Heertum de score verdubbelen voor Telstar. Na een prima voorzet vanaf de rechterkant kwam Van Heertum een teenlengte te kort.

De laatste twintig minuten van de wedstrijd ging Telstar meer achteruitlopen en kwam het er voetballend niet meer uit. Oss rook de kans op een gelijkmaker en was vanaf dat moment vastbesloten middels een slotoffensief een punt mee te pikken. De ingevallen Nkoyi kopte maar net naast en ook Smeets kreeg weer een grote kans om de bezoekers op gelijke hoogte te zetten. Telstar wist de slotfase te overleven en zo bleven de punten in eigen huis.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl