Zaterdag 4e klasse D

Spektakel in Heemstede

HBC en Hoofddorp maakten er een heerlijk voetbalmiddagje van op deze zonnige Paaszaterdag. Hoofddorp is nog volop in de running voor de titel in de vierde klasse D. HBC is bezig aan een ´afscheidstournee´ nu duidelijk is geworden dat de club volgend jaar geen eerste elftal op zaterdag meer op niveau heeft. Dat leverde een aantrekkelijke wedstrijd, waar alles in zat op. Uitblinkende keepers, strijd, voetbalslimheid, spanning en volop kansen. Het werd uiteindelijk 2-2.

De eerste helft was voor HBC. Al moest de thuisploeg toestaan dat Hoofddorper Mitch Meulenbroek al in de derde minuut een kans kreeg. Zijn schot werd bekwaam gepareerd door HBC-goalie Jan Kraayenvanger. Kort daarna verrichtte zijn Hoofddorp-collega Donovan Partosoebroto een onorthodoxe redding op een uithaal van Kevin van der Raadt. In de twaalfde minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Joost Kuhlmann verzond een ragfijne voorzet vanaf rechts, die vlekkeloos werd ingekopt door Casper Kuhlmann.

In de 27e minuut deed Joost dat kunstje nog eens dunnetjes over. Dit keer stond Jesse Bank paraat om Partosoebroto kansloos te laten: 2-0. Diezelfde Bank had vijf minuten voor rust na goed doorzetten de 3-0 op zijn schoen, maar de Hoofddorp-doelman toonde andermaal zijn klasse. Vlak voor rust Zette Hoofddorp even flink aan. Meulenbroek moest er hard voor werken, maar zijn schot werd gekeerd door Kraayenvanger. Even later caramboleerde een inzet van Rico Hoeboer op de lat.

Na rust waren het vooral de gasten die de wedstrijd maakten. Na tien minuten profiteerde Hoeboer van een inschattingsfoutje van Rick Olthof, die verder een foutloze wedstrijd speelde. Hoeboer kon eenvoudig de HBC-keeper uitspelen en de 2-1 binnen schuiven. Casper Kuhlmann had de Heemstedenaren in veilige haven kunnen schieten, maar alweer was Partosoebroto de sterkste in een een-op-een-situatie. Een kwartier voor tijd kreeg Hoofddorp een corner te nemen. De sterk spelende Auke Klumper kopte daaruit de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Ook daarna waren er kansen over en weer, maar doelpunten bleven verder uit. Waardoor er maar één winnaar was: het publiek. ,,We misten een mannetje of vijf. Daardoor zie je dat we nét dat kleine beetje kwaliteit te kort kwamen vandaag’’, analyseerde Hoofddorp-coach Victor Herrendorf. Zijn HBC-collega Joop Böckling vond het alleen jammer dat zijn ploeg de derde goal niet gemaakt had. ,,Het was een heel leuke wedstrijd, maar ik had ‘m liever gewonnen. Tactisch deden we het heel goed, vooral in de eerste helft. Al met al hebben we prima gespeeld.’’

Tekst en foto: Marcel Akerboom