Zaterdag 4e klasse D

VEW komt met de schrik vrij

Aan de Sportparklaan in Heemstede had VEW, de koploper in de vierde klasse D, de grootste moeite met het spierballenvoetbal van Overbos. Na 90 enerverende minuten mochten de Heemstedenaren hun handen dichtknijpen met een punt: 2-2.

De gastheren hadden zichzelf een boel kopzorgen kunnen besparen als Malik Akhiyad in de zesde minuut een geweldige actie van Sven Beelen tot doelpunt had gepromoveerd. Alleen voor de keeper wist hij hem echter naast te werken. Dat was blijkbaar een ‘wake-up call’ voor Overbos. De Hoofddorpers gooiden er een schepje bovenop en niet veel later werden ze daar voor beloond. Een vlot lopende aanval over links werd door Tom van Bodegraven beheerst afgemaakt. Na een klein half uur werd het zelfs 0-2. Cas van Dortmont dolde zijn directe tegenstander en bediende Overbos-aanvoerder Remco Cicilia op maat.

VEW kon daar maar weinig tegenoverstellen. De ploeg van Jordi Schell verloor haast alle duels en bracht weinig creativiteit waarmee het fysieke voetbal van Overbos ontregeld kon worden. Wel irriteerde de ploeg zich meer en meer aan de scheidsrechter en aan zichzelf.

In de rust greep de VEW-trainer in. Met Bob de Leeuw, Ruud Verhoeven en Niels Dekker bracht hij vers bloed in. Dat bleek een goede zet. Dekker was namelijk verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Hij profiteerde van het enige foutje van Overbos-doelman Jasper Nagel die al grabbelend een bal voor de doellijn weg wilde halen en daarbij onbedoeld Niels Dekker een niet te missen kans bood.

De gasten waren allerminst onder de indruk en bleven vol voor de overwinning gaan. Overbos, en met name Dave de Bruijn, had tot twee keer toe pech bij een vrije trap. De eerste kwam tegen de paal, de tweede eindigde op de lat.

Toch sleepte VEW er nog een puntje uit. Tien minuten voor tijd kreeg Volhardt En Werkt een corner. De bal werd bij de tweede paal netjes teruggekopt richting David Straetemans die van dichtbij hard raak schoot. Dat ene punt leverde aan het eind van de rit wel de koppositie in de poule op, want mede-lijstaanvoerder Hoofddorp leed deze zaterdag een verrassende nederlaag bij Parkstad.

Tekst en foto: Marcel Akerboom

JRM Reizen is Vriend van Voetbal in Haarlem! Ook interesse? Mail naar danny@voetbalinhaarlem.nl