Oefenwedstrijden

Schoten kent geen moeite met Zwanenburg

Op een zonovergoten Sportpark Vergierdeweg speelde derdeklasser Schoten een oefenduel tegen vierdeklasser Zwanenburg. Ondanks het gemis aan beide zijden van diverse vaste krachten, was het vooraf een interessante confrontatie. Achteraf viel dit tegen, want de Haarlemmers waren duidelijk een maat te groot voor de Zwanenburgers.

Vanaf het beginsignaal liet Schoten zien, onder aanvoering van routinier Tom Jacob, vol voor de winst te willen gaan. Met goed combinatie voetbal vanaf de verdediging tot en met de aanval en vroegtijdig druk zetten werd het de bezoekers erg lastig gemaakt.

Speelman-Schoten-Voetbal-in-Haarlem
Dylan Speelman. (Archieffoto Cees van Hoogdalem)

In de tiende minuut viel de 1-0 van Tom Jacob en na de 1-1 van Joshua von Mouw drie minuten later kreeg Schoten volop mogelijkheden om te scoren en deden zij dat ook. De 4-1 ruststand werd bereikt door treffers van Lennaert Stuur (twee maal) en nog een treffer van Tom Jacob en was zelfs niet geflatteerd. Direct na rust wist de thuisploeg weer te scoren en verscheen de 5-1 op het scorebord door wederom Lennaert Stuur. Normaal gesproken geloven spelers het dan wel, maar gister niet, want Schoten ging door. Zwanenburg kreeg alle hoeken van het veld te zien en probeerde door steeds wat lichte overtredingen te maken het spel van Schoten te ontregelen. Dat bleek vergeefse moeite. Pas na de 7-1 van Bilal El Ouariachi kon Zwanenburg via opnieuw Joshua von Mouw nog iets terug doen. Uiteindelijk stopte de score bij 8-2. Dylan Speelman scoorde de laatste treffer van de middag.

Scheidsrechter Van der Ploeg floot een prima wedstrijd, waarin hij enkele overtredingen die normaal gesproken een gele kaart zouden opleveren nu afdeed met een mondelinge vermaning. Zwanenburg-coach Mehmet Simsek was na afloop nog goed te spreken over zijn ploeg. Hij had leuke dingen gezien van spelers die normaliter uitkomen in het tweede elftal of de JO-19.

Jasper Ketting van Schoten was een tevreden trainer. Zijn team liet goed combinatievoetbal zien, ondanks de afwezigheid van enkele vaste selectie spelers.