Oefenwedstrijden

EDO na winst op VSV winnaar 12e editie Hannie Spronk toernooi

EDO heeft beslag weten te leggen op de winst van het Hannie Spronk toernooi bij RKVV Velsen. Op een fraaie grasmat en onder tropische weersomstandigheden probeerden beide ploegen, EDO (zat) en VSV (zon), er het beste van te maken.

EDO was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij tegen het jonge VSV. Trainer Ron Bouman zag deze zomer veel spelers vertrekken en heeft dit gelukkig goed kunnen invullen met jonge talenten. VSV had het geluk dat EDO-spits Jeroen Ketting het vizier nog niet helemaal op scherp had staan. De geslepen nummer 9 kreeg drie grote mogelijkheden, maar iedere keer stond er een VSV-been in de baan van het schot.

Ketting-EDO-Voetbal-in-Haarlem
Jeroen Ketting. (Archieffoto Cees van Hoogdalem)

Zo bleef het lang 0-0, totdat Dion Esajas de ban brak voor de ā€œoudjesā€ van trainer Sven Roomeijer. Met een hard schot in de linkerhoek liet hij de VSV doelman kansloos. Diezelfde Esajas schoot EDO afgelopen donderdag hoogstpersoonlijk voorbij Velsen. Kleine tegenvaller voor Roomeijer was het al vroeg uitvallen van aanvoerder Bob Kemper die met een oude blessure naar de kant moest.

De rust kwam voor iedereen als geroepen. De zon en warmte zorgden voor zware omstandigheden. In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Beide ploegen probeerde te voetballen, maar de weersomstandigheden lieten dit niet echt toe. VSV ging op zoek naar de aansluitingstreffer, echter kwam de ploeg niet verder dan een kans van de bedrijvige Bormann kwam VSV.

De bekende voetbalwet liet weer van zich spreken. VSV scoorde niet, waarna EDO de voorsprong verdubbelde. Uit een goedlopende EDO-aanval kon Ketting toch zijn goaltje meepikken. Koppend zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Waar EDO op zoek ging naar de 3-0 viel het doelpunt ditmaal aan de andere kant. EDO-doelman Blok ging iets te laat naar de grond en nam hierbij een VSV-speler mee. De scheidsrechter kon dan ook niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Nino Henning wist wel raad met dit buitenkansje en bracht zo de spanning weer terug in de wedstrijd, 2-1. Het geroutineerde EDO bleef echter koel en zag Joey van Lemmeren de beslissende 3-1 binnen koppen.

Hiermee werd EDO, dat voor het eerst deelnam aan het toernooi, winnaar en moest VSV het doen met het zilver. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd een prooi voor gastheer Velsen, dat Terrasvogels met 10-0 klopte. Kemper was overigens nog wel fit genoeg om de beker en wisseltrofee in ontvangst te kunnen nemen uit handen van Han Spronk sr. en Hannieā€™s dochter Demi. Daarmee eindigde een schitterende editie van het Hannie Spronk Toernooi.