Oefenwedstrijden

Ruime winst voor Telstar in besloten duel.

Met nog negen dagen voor de seizoen ouverture uit tegen Jong PSV het een na laatste (besloten) oefenduel tegen F.C. Den Bosch.

Met de nieuwe aanwinst Mees Kaandorp. Een middenvelder (144 duels in de KKD) met een AZ-verleden die de afgelopen seizoenen voor Almere en de Graafschap uitkwam maar de komende twee seizoenen dus weer in de buurt van zijn geboorteplaats Heiloo gaat spelen. ’’Een speler die ons meer diepgang en creativiteit zal geven,’’ verwacht Mike Snoei.

In het maandblad Staantribune deze maand trouwens wordt ‘’cultclub’’ Telstar prominent in het zonnetje gezet. Een mooi eerbetoon voor een BVO die net even anders in elkaar steekt omdat het verwachtingspatroon (on)bewust wordt getemperd. Nuchterheid en nuance vechten in Velsen-Zuid nadrukkelijk om voorrang.

Na afloop van het vrij eenzijdige oefenduel, de tegenstander kwam er aanvallend niet aan te pas, maakte Mees Kaandorp een tevreden indruk. ’’Inderdaad, ik train pas drie dagen mee maar het voelt al vertrouwd en dan ook nog scoren,’’ glimlachte de man die druk doende is om in Alkmaar een woonstek te vinden. ’’Hier valt het sportieve en persoonlijke mooi samen. Het is een soort van thuiskomen. Ik kon op proef naar een club uit de derde Bundesliga. Uiteindelijk heb ik voor twee jaar hier getekend en kan misschien over twee jaar nog een stap maken. Nu is alle focus gericht op Telstar. Er wordt van mij verwacht dat ik de schakel ben tussen middenveld en aanval en mijn goaltjes meepik,’’ stelt Kaandorp die met zijn nieuwe collegas een piepjong Den Bosch, dat een dag eerder in een oefenduel De Graafschap met 2-1 versloeg, met 4-0 weer richting Oeteldonk stuurde.

Ook Mike Snoei oogde na afloop tevreden. ’’Prima resultaat, ik zie ons trouwens steeds een stukkie beter worden. Met de komst van Mees Kaandorp ben ik heel content. Die heeft geen ruzie met de bal hoor. Ik verwacht veel van hem op positie 10,’’ doceerde Snoei die Quinten van de Heerik voor rust uit een rebound de openingstreffer zag scoren. Vlak na rust schoot uitgerekend Mees Kaandorp met zijn linkervoet de bal in de verre hoek en twee minuten later profiteerde opnieuw de uiterst beweeglijke Quinten van den Heerik van Bossche wanorde achterin en vuurde hard raak met een volley; 3-0. Het slotakkoord was voor invaller Youssef El Kachati die met een prachtige kiezelharde’’ pegel’’ vanaf een meter of twintig de 4-0 eindstand op het scorebord zette.

Bij Telstar was voormalig Jong Sparta-speler Mohammed Tahiri (82 duels 2e divisie en 27 goals) op proef en die raakte al vroeg met zijn eerste balcontact de paal in een 1 op 1 situatie. Het duel was weliswaar vriendschappelijk maar in het veld vlogen de vonken er vaak vanaf, mede omdat de Poolse trainer van Den Bosch, Tomasz Kaczmarek, zeer nadrukkelijk aanwezig was in woord en gebaar richting zijn spelers en het arbitraire trio. Dat was goed en zelfs soms woordelijk te horen in het zo goed als lege stadion.

Woensdagmiddag 10 augustus volgt voor de Witte Leeuwen er nog een oefenduel in Utrecht tegen Jong Utrecht en dan zal moeten blijken wat de oefencampagne met slechts een nederlaag tot nog toe (Katwijk) waard is geweest. Als de eerste voortekenen niet bedriegen, dan zit het fysiek en conditioneel in ieder geval wel ok.

Hans Akkerman