Oefenwedstrijden

Telstar start seizoen met zege op buurman IJmuiden

Voor Telstar is seizoen 2017-2018 begonnen met een oefenwedstrijd tegen buurman IJmuiden. In het Rabobank IJmond Stadion versloeg de profclub de zaterdag derderklasser met 5-1. Gerson Rodrigues, de nieuwste aanwinst van Telstar, maakte zijn debuut.

Voor IJmuiden-trainer Anthony Correia was het een speciaal duel. De oud-speler van Telstar is dit seizoen ook assistent van de nieuwe trainer van Telstar Mike Snoei. “Dit is toch wel bijzonder,” vertelde Correia vooraf. “In overleg met de club hebben we besloten dat ik IJmuiden zou coachen vandaag.” Zijn ploeg trainde sinds het einde van vorig seizoen een maal per week speciaal voor dit duel.

Bij Telstar waren een aantal nieuwe gezichten te bewonderen, net als het nieuwe zwart-gele uit-tenue. Gerson Rodriques startte in de basis als linker aanvaller, was de van Reading gehuurde Andrija Novakovich de spits en maakte Rody de Boer zijn eerste minuten als keeper van Telstar. Het eerste wapenfeit was na een kwartier te noteren. Rechtsback Shaquill Sno krulde de bal van zo’n twintig meter op de buitenkant van de paal. Langzaam voerde de thuisclub de druk op, want Rodriques schoot kort na de eerste mogelijkheid op IJmuiden-doelman Tom Hoogendijk.

Telstar - IJmuiden - Voetbal in Haarlem
Andrija Novakovich maakte zijn debuut voor Telstar.

Telstar voetbalde daarna in een te laag tempo om IJmuiden echt uit elkaar te spelen. De amateurs speelden compact en probeerden te voetballen waar mogelijk. Uiteindelijk opende Junior Toretta na een half uur de score voor de thuisploeg. Een knappe combinatie door het centrum tussen Rodrigues, Novakovich en Toretta werd van dichtbij stijlvol voorbij Tom Hoogendijk gewerkt.

De tweede helft verschenen er veel andere spelers aan de aftrap. Mike Snoei liet bijna al zijn spelers 45 minuten in actie komen. Oussama Zamouri leek al snel de voorsprong voor Telstar te verdubbelen, echter verdween zijn poging aan de verkeerde kant van de paal. Kort daarna kreeg de vleugelaanvaller de volgende kans, maar vond hij Tom Hoogendijk op zijn weg. De doelman stak in goeden doen, want de volgende poging van Elso Brito stopte hij ook.

Telstar - IJmuiden - Voetbal in Haarlem
Gerson Rodriques maakte een goede indruk.

De amateurs werden het laatste deel van de wedstrijd meer naar achteren geduwd, maar het duurde tot een kwartier voor tijd dat de tweede treffer gemaakt werd. Oussama Zamouri zette goed door en verschalke de keeper van IJmuiden. Kort daarna scoorde IJmuiden tegen en redde zodoende de eer. Jesse Mantje rondde een voorzet netjes af en liet de vele IJmuiden-supporters juichen. De wedstrijd ontbrandde, want direct na de aftrap scoorde Floris van der Linden de 3-1 voor de thuisploeg. Hij kon alleen op de doelman aflopen en schoot beheerst binnen. Van der Linde zorgde vlak voor tijd ook voor de 4-1 door geplaatst binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Mohammed Hamdaoui. Van dichtbij kon hij eenvoudig de 5-1 tegen de touwen schieten.

Telstar begint het nieuwe seizoen met een vrij eenvoudige zege, maar trainer Mike Snoei heeft nog voldoende werk te verrichten. Volgende week staat het volgende duel op het programma. Woensdag komt Derde Divisionist ADO ’20 uit Heemskerk op bezoek in Velsen-Zuid. Op 18 augustus begint de competitie met een uitduel bij FC Eindhoven.