Keuken Kampioen Divisie

RKC drukt Telstar met neus op keiharde feiten

Telstar heeft een bijzonder slechte beurt gemaakt in het thuisduel met RKC Waalwijk. De ploeg van Mike Snoei wist, ondanks de aanvallende versterkingen, zo goed als geen gevaar te creëren. Toen de ploeg in een sterkere fase zat, kreeg het een tegentreffer te verwerken en was de geest uit de fles. RKC liet niets heel van de Witte Leeuwen: 0-3.

Mike Snoei moest improviseren. Zonder Jasper van Heertum, Donny van Iperen en Frank Korpershoek posteerde hij Elso Brito naast aanvoerder Toine van Huizen in het centrum van de verdediging. Overigens opereerde Telstar weer met drie aanvallers. Terell Ondaan, Karim Rossi en Ahmad Mendes Moreira moesten voor de aanvallende impulsen zorgen. In de eerste tien minuten lukte dit ook prima, maar daar was de koek snel op.

RKC Waalwijk hoefde zich niet bijzonder in het zweet te werken om het spelbeeld te bepalen. Met de kwaliteit die voorin loopt ook niet zo gek, want Darren Maatsen, Dylan Seys en Sylla Sow speelden met veel dreiging. In de eerste helft werd er echter door beide teams niet gescoord, waardoor Telstar zich in de rust kon herstellen en snode plannen voor het tweede bedrijf kon bedenken.

Telstar begon dan ook met de nodige vechtlust aan de tweede helft. Maar toen de equipe RKC Waalwijk met de rug tegen de muur leek te drukken, scoorden de bezoekers. Kort nadat Moreira de paal had geraakt, scoorde Daan Rienstra met een knap de schot de 0-1. Direct was het verzet van Telstar gebroken en stortte de ploeg als een kaartenhuis in elkaar. Er was geen enkele vorm van samenwerking meer, maar ook de vechtlust was weg.

Halverwege besliste Darren Maatsen het duel door bij de tweede paal laag de 0-2 binnen te schieten. Kort daarna volgde de 0-3 toen Telstar verdedigend enorm de fout in ging. De rappe Dylan Seys strafte de fout af. Ondertussen klonk vanaf de tribunes meerdere malen het ‘voetballen voetballen’. Het Velsense publiek wordt niet verwend en maakt zich zorgen. Het seizoen van de Witte Leeuwen lijkt al snel voorbij te zijn.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen