Robin Eindhoven wordt toch Witte Leeuw, Telstar slaat bod op El Yaakoubi af

De korte soap rond Robin Eindhoven is ten einde. Op de slotdag wist Telstar de spits van Spakenburg definitief te strikken.

Hij komt voor 2.5 jaar over en moet nog wel wat wedstrijdritme opdoen. De 22-jarige Heemstedenaar toont zich vastberaden. ,,Ik moet bij Telstar voor de doelpunten gaan zorgen. Dit seizoen heb ik zes wedstrijden gespeeld in de competitie en heb ik vier doelpunten en een assist gemaakt, dus ik ben lekker op dreef.’’

In de slotweek werd Telstar nog verrast met een bod op centrale verdediger Redouan El Yaakoubi. Excelsior, dat zes punten minder heeft dan de Witte Leeuwen, maar toch nog mijmert van een plek in de nacompetitie wilde dertig mille neerleggen.

Maar de poort op sportpark Schoonenberg bleef gesloten. El Yaakoubi kwam deze week landelijk in het nieuws toen de NOS hem interviewde over zijn stichting Durf te Dromen. Hij toonde aan dat er in de – als egocentrische bestempelde – voetballerij ook ruimte is voor compassie en naastenliefde.

Met zijn stichting wil hij kinderen leren dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen. Zelf groeide hij op in het Utrechtse Overvecht en moest hij overleven in het Nederlandse schoolsysteem.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Jonge kinderen uit de wijk – waar veel werkloosheid heerst- worden hier begeleid bij hun huiswerk, krijgen les in presenteren en hulp bij het ontwikkelen van hun talenten. ,,Als ik al kan voorkomen dat één kind crimineel wordt, is dat winst. Ik ben gezegend dat ik de kracht en een opvoeding heb gehad waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen, tot profvoetballer en tot iemand die het gymnasium heeft afgerond en naar de universiteit is gegaan. Ik denk dat ik daarom iets terug moet doen voor deze kinderen.’’

Tekst: Peter Brink