Gidon Reinders Folmer nieuwe trainer Schoten

De komende maanden moet Schoten nog alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de zondag tweede klasse. Desondanks werd eerder bekend gemaakt dat de club na dit seizoen afscheid neemt van Tom Jacob. Gidon Reinders Folmer volgt hem volgend seizoen op als hoofdtrainer in Haarlem-Noord.

De 41-jarige Gidon Reinders Folmer keert na een jaar afwezigheid terug op de Haarlemse velden. Na zijn vertrek als hoofdtrainer van Alliance ’22 loopt hij in het kader van de UEFA A-opleiding momenteel een jaar stage bij de Heemskerkse derdedivisionist ODIN’59. “Je pikt veel op van de cursus en ook van hoofdtrainer Richard Plug met zijn staf praat je veel en neem je dingen van mee. Zo’n bekeravontuur maak je natuurlijk zelden mee in je stage! Je wilt jezelf daarmee verder ontwikkelen. Schoten is, na de regionale clubs in de eerste klasse, de club op een goed niveau die vrijkomt. Een mooie kans om meer ervaring op te gaan doen.”

“Ik hoop natuurlijk dat Schoten in de tweede klasse blijft. Lukt dat niet, dan is er de mooie uitdaging om snel weer te promoveren,” legt hij uit. “Ik heb bij Alliance ’22 het één en ander neergezet waarop de club verder kon borduren. Ik hoop dat ik dat ook bij Schoten kan realiseren.” Bij de club uit Haarlem-West was Reinders Folmer maar liefst zeven jaar werkzaam. “Bij Schoten kunnen volgens mij nog leuke dingen gedaan worden. Ik heb een goed gesprek gehad met het bestuur en ben blij dat Schoten mij de kans geeft om mij verder te ontwikkelen.”

Zijn nieuwe werkgever is maar weinig te vergelijken met Alliance ’22, maar daar ziet de Haarlemmer geen problemen in. “Ik denk dat ik een peoplemanager ben die met veel mensen kan opschieten. We gaan nu kijken hoe we de organisatie van de selectie kunnen neerzetten. Je bent een beetje om je heen aan het kijken voor wat versterkingen en je probeert iedereen binnenboord te houden. En als je eerste elftal op dit niveau speelt, moet je ook je tweede team ook op een bepaald niveau voetballen. Concurrentie op dit niveau is ook belangrijk om met de club en de selectie een stap voorwaarts te maken. Hopelijk gaat iedereen inzien dat als je met ze allen hetzelfde doel hebt, er veel bereikt kan worden. Ik ken ze gelukkig nog van de laatste jaren. Ik vind dit echt een leuke uitdaging.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem