Radjin de Haan: “Het is schandalig hoe ik daar ben neergezet.”

De afgelopen maanden waren voor Radjin de Haan geen gemakkelijke. De trainer werd aangehouden op verdenking van het versturen van drugspakketjes. “Ik word ergens van verdacht waar ik me niet bewust van ben geweest. Alleen klopte er van de berichtgeving he-le-maal niets.”

Waar De Haan vooral van opkeek was het stuk wat in het Haarlems Dagblad verscheen op vrijdag 17 december 2021. “Daar klopte niks van.” Het stuk in de krant ging over de hoorzitting die dag. “Er is die zitting over veel dingen gesproken. Het enige wat de krant naar voren haalde was de brief die Geel-Wit had geschreven. Dat ik op basis van die brief was vrijgekomen. Dat klopt dus niet.”

“Het belangrijkste was dat mijn reclasseringsrapport werd besproken. Alles was goed. Ik mocht naar huis zonder voorwaarden. Dat doen ze niet zomaar. Daarna kwam er een kort stukje over Geel-Wit. Maar de krant baseerde een groot deel van haar verhaal op dat stukje. Er kwamen wat ten laste leggingen tegen mij te vervallen. Die vielen gewoon weg. Van de officier mochten die er af. Dus bleef er weinig over. Dus als mensen denken dat een club uit de vierde klasse er voor heeft kunnen zorgen ik naar huis kon hebben ze het mis.”

“Natuurlijk hebben de voorzitter en de secretaris hun best voor mij gedaan. Ik heb ook altijd goed contact met hun gehad. Zij hadden ook het beste met mij voor. Alleen heeft de krant het voor mij vernaggeld. Ze zochten sensatie. Met een foto en naam groot in de krant. Daardoor kwamen bij onder andere de leden en ouders bij Geel-Wit de wildste verhalen de wereld in die nergens op sloegen. Het klopte gewoon niet. Als ik dat verhaal moet geloven schijnt hier een hele drugsfabriek in huis te zijn.”

Het einde is alleen nog niet in zicht voor De Haan. “In maart moet ik voorkomen. Maar ik maak mij daar niet al te veel zorgen over. Ik ben na negentig dagen weer vrij gekomen omdat het dus blijkbaar niet zo is als gedacht. Dat zegt iets over mijn rol, als die er al is. Ik wil zo snel mogelijk weer aan het werk en heb eigenlijk de pech dat ik op die zitting moet wachten. Ik mag verder gaan en staan waar ik wil.”

“Ik ben thuis en ga niet meer terug dus ik ben klaar om weer iets in de voetballerij te doen.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem

Vrienden-van-Voetbal-in-Haarlem
Word Vriend van Voetbal in Haarlem!