Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Frank Korpershoek verlaat HFC en wordt trainer van Ajax Onder-16

DoorRedactie

jul 11, 2022

AFC Ajax beloont Frank Korpershoek voor zijn goede werk van de afgelopen jaren en heeft hem benoemd tot trainer van Ajax Onder-16. In het verleden was de ex-speler van Telstar al werkzaam als assistent bij Onder-15 en Onder-16 en als skillstrainer bij Ajax. Hij volgt Misha Salden op.

Koninklijke HFC kon het afgelopen seizoen veelal nog gebruik maken van de diensten van Frank Korpershoek. Hij fungeerde als assistent van Gertjan Tamerus, zat zelfs tegen Noordijk als hoofdtrainer a.i. eenmaal op bank toen Tamerus vanwege ziekte ontbrak en stond op de trainingsdagen veelal op het veld.

Gertjan Tamerus had, na het vertrek van Paulo Meijndershagen naar IJsselmeervogels, een verzoek bij het bestuur ingediend om Korpershoek meer uren te geven. Maar zo bleek maandag na het duel met Jong Ajax gaat die constructie niet door.

 

Bij Ajax Onder-16 koos Misha Salden voor een avontuur in Qatar en de Amsterdammers schoven Korpershoek door. ,,Hij mag niks meer voor HFC doen’’, zei Gertjan Tamerus.

Voordat Korpershoek bij Telstar ging voetballen groeide hij op bij Koninklijke HFC. Hier werd hij ook jeugdtrainer en was hij voor Caspar Dekker actief als hoofd-jeugdopleiding.

 

Foto: Pim Hols
Video: NH 

Door Redactie