Zondag Hoofdklasse A

Promovendus Velsen pakt eerste overwinning

Promovendus Velsen was qua punten niet denderend aan de competitie begonnen. De eerste wedstrijd speelde zij gelijk (1-1) en de 2e werd verloren (3-1) maar voetballend waren zij deze 2 wedstrijden zeker niet de mindere. Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze V.O.C. uit Rotterdam zou mooi in het rijtje passen. Het werd een makkelijke middag voor het team van trainer/coach Martin Haar.

De toeschouwers hadden hun plek langs de lijn nog niet bereikt toen Patrick Castricum na 54 seconde met een hakballetje uit een assist van Daniel Zuiverloon de 1-0 op het scorebord bracht. Een domper voor de bezoekers. Velsen controleerde de wedstrijd, combineerde er lustig op los en creëerde de nodige kansen. V.O.C. zette daar enkele mogelijkheden tegenover zonder het Velsen echt lastig te kunnen maken.

In de 25e minuut scoorde Patrick Castricum met een kopbal de 2-0 uit een voorzet van Angelo Beck. Velsen ging door met vroeg druk zetten en de bezoekers hadden daar geen enkel antwoord op.  In de 35e minuut rook V.O.C. de kans op de aansluitende treffer toen zij een vrije trap net buiten de zijkant van de 16 meter mochten nemen nadat Velsen keeper Yorin Albers hands maakte en daarvoor een gele kaart kreeg. Tot opluchting van Velsen leverde dit niets op.

Velsen startte de tweede helft met waarmee zij de eerste eindigde. V.O.C. had weinig tot niets in te brengen. Er waren kansen voor Marc Kloosterboer en Patrick Castricum. Even leken de bezoekers wat tegengas te kunnen geven. Martin Haar maant zijn team tot vooruit voetballen en gelukkig gaf zijn verdediging niets cadeau.

Velsen ging op jacht naar doelpunten. Marc Kloosterboer heeft de 3-0 op zijn slof maar keeper Sven van Hees wist de bal weg te stompen. In de rebound wist ook Denzel Meijer niet te scoren. Direct hierna kwam Remco van Dam voor hem het veld in en mocht na zijn blessure weer wat minuten maken. In de 78e minuut onderbrak Bryan Dijkhuizen ter hoogte van de middellijn een aanval, gaf af aan Daniel Zuiverloon die zichzelf lanceerde en in de 16 meter de bal voortrok op de goed meegelopen Patrick Castricum die beheerst zijn hattrick voltooide, 3-0.

De doelpuntenhonger was nog niet gestild. In de 83e minuut ontfutseld Daniel Zuiverloon de bal van Martijn de Vries, liet iedereen zijn hielen weer zien en uit zijn voorzet bepaalde Marc Kloosterboer de stand op 4-0.

Patrick Castricum, de doelpuntenkoning van vandaag, werd door het publiek verkozen tot man van de wedstrijd maar voor de neutrale toeschouwers was dit de door speaker Peter Looij benoemde assistkoning Daniel Zuiverloon.

Alle uitslagen en de stand van de zondag hoofdklasse A vind je op onze competitiepagina.