DoorRedactie

sep 15, 2019
alcmaria-ijmuiden-voetbal-in-haarlem.

Beide ploegen hadden na twee duels voor de KNVB Districtsbeker zes punten. Na een half uur was al duidelijk dat IJmuiden zich poulewinnaar mocht gaan noemen.

IJmuiden startte met veel druk naar voren en schakelde snel om waarop de thuisploeg geen antwoord had en fysiek op het randje ging spelen. Scheidsrechter Schram liet dit toe maar na twintig minuten antwoordde Delano Post met de 0-1 waarbij de keeper niet vrijuit ging. Hierna volgden twee mogelijkheden voor de thuisploeg wat hun enige wapenfeiten in de eerste helft bleken te zijn.

IJmuiden combineerde er lustig op los en probeerde de vrije man te vinden. Iw Stoianov verzuimde de thuisploeg de genadeklap te geven maar dat deed Sem Blok in 32e minuut wel, 0-2. IJmuiden viel daarna wat terug maar trainer Tom Jacob maande zijn team tot meer druk. IJmuiden creëerde via Raoul Van den Berghe en Wesley Heeres kansen maar voor rust kon het net niet meer gevonden worden.

Na de rust ging IJmuiden onverdroten verder met het goede spel en liet de thuisploeg alle hoeken van het kunstgrasveld zien. In de 50e minuut stuurde Nick Ebbeling met een knappe pass Joshua Dominggus de zesmeter in maar hij zag zijn lob overgaan. Stoianov wist even later wel raad met een verkregen kans, 0-3. Een kwartier later scoorde Iw Stoianov wederom. Met een bal achter zijn standbeen langs, op aangeven van Jeffrey Prinsse, tekende Stoianov voor de 0-4. De scoringsdrang was bij IJmuiden nog niet bevredigd. Op aangeven van Daan Gravenmaker scoorde Donny Reijs de 0-5. Er volgden nog kansen voor Justin Balm, Daan Heinemeijer, Raoul v.d. Berghe en Joshua Dominggus.  Alcmaria Vitrix mocht in de 83e minuut de eer redden waarna vijf minuten voor het einde Jeffrey Prinsse met een kopbal de eindstand op 1-6 bepaalde.

Alle uitslagen en standen van de KNVB Districtsbeker vind je op deze pagina.