Olympia Haarlem wint in slotfase van United/DAVO

Olympia Haarlem heeft, met de nodige moeite, de derby van Schalkwijk tegen United/DAVO gewonnen. In de laatste minuten kreeg Olympia Haarlem een strafschop: 2-1.

In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit. “United stond compact opgesteld. Wij hadden moeite om er doorheen te komen”, vond Barry Tjeertes. Toch kreeg Olympia twee grote kansen maar Edo Knol en Janyro Purperhart wisten het net niet te vinden. Daarvoor al werd ook United gevaarlijk maar Ayoub Bouzia zag zijn inzet in de eerste minuut voorlangs gaan.

Na de thee kwam United/DAVO er over de rechterkant goed uit. Uiteindelijk was het Abraham Kofi die geheel vrijstaand de bal bij de tweede paal achter doelman Ronald van der Giezen kopte. “Hierna waren wij heel erg aan het zoeken maar eigenlijk kwamen wij er gewoon niet doorheen.” Tjeertes besloot om met andere aanvallers te gaan spelen. Hij zette Max Ossendrijver en Faruk Yurdakan in de spits. “Toen werd het opportunistisch. We begonnen duels te winnen.”

De gelijkmaker kwam via Faissal Benhaddi nadat Hugo ter Hedde een voorzet van Melvin Halsema had doorgekopt. In de slotfase stoomde Lionel Frederik op. Frederik gaf de bal voor richting Max Ossendrijver. Hij kwam in duel met Ramon Koster. Ossendrijver won het duel. Koster voelde een duw in zijn rug en sloeg uit reflex de bal met zijn handen weg. Strafschop. Deze werd binnen geschoten door Jeffrey van den Berg. Gescoord werd er hierna niet meer dus bleef het bij 2-1 voor de thuisploeg.

“Vanuit mijn kant echt de complimenten voor United/DAVO. Zij hebben laten zien een goede ploeg voor de derde klasse te hebben. Er staat kwaliteit zat op het veld. Wij hadden vandaag gewoonweg wat meer geluk in de eindfase. Op voorhand hoop je met ruime cijfers te winnen maar je zag dat met een kleine overwinning het team ook echt een boost kreeg”, sluit Tjeertes af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto’s: Ellis Hilterman

Ⓒ Ellis Hilterman
« van 14 »