Zaterdag 3e klasse A

United/DAVO niet alleen in de problemen tegen Stormvogels

Zaterdag kreeg United/DAVO bezoek van de nummer drie op de ranglijst, Stormvogels. De wedstrijd op zichzelf zou alleen al een zware kluif worden maar dat is niet de enige zorg in Schalkwijk. De Vogels liepen met een 5-1 overwinning van het veld.

Niet op een lijn.

Al bij het aankomen op het sportveld werd direct duidelijk dat er een groot verschil zou zijn. Er was weinig motivatie te bespeuren bij de thuisploeg. Met vier punten uit zes wedstrijden bungelen zij nu in de onderste regionen van de zaterdag derde klasse. Werk aan de winkel zou je zeggen.

Wessel Colijn had een 4-4-2 bedacht voor de wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie met een linksbuiten en een spits. Al snel kwamen er duidelijke signalen uit het veld dat niet de volledige ploeg hier achter stond. Tot overmaat van ramp moest de oefenmeester ook al vroeg twee keer wisselen door blessures. Spits Levy van Nispen kon totaal niet reken op enige bijsluiting van zijn companen en moest veelal de bal op het middenveld halen om daarna een aanval op te zetten via de linkerkant en vervolgens zelf weer aan te sluiten. Hierdoor kwam de spits niet goed in zijn kracht en raakte hier niet bepaald gemotiveerd van.

Stormvogels kreeg de ruimte om te voetballen waardoor het met name via de rechterkant gevaarlijk kon worden. De acties van Melle Springer waren messcherp. Na een kwartier spelen braken voor United helse minuten aan. In vijf minuten tijd stond het ineens 0-3. Twee doelpunten van Melle Springer en een corner van Springer werd binnengekopt door Bastiaan Scholten.

Ander United.

In de rust had de gelegenheids assistent trainer van United een donderspeech gehouden en dat was goed te merken in de tweede helft. Stormvogels kwam minder scherp uit de kleedkamer en kreeg direct twee grote kansen om de oren. Levy van Nispen werd vlak na het eerste fluitsignaal in stelling gebracht en kon zijn zelfvertrouwen omhoog schieten. Hij zag zijn inzet net naast gaan. Geweldig positiespel en combinaties eindigde bij de ingevallen Kofi Amoako maar zijn te slappe inzet kwam rechtop de doelman.

Van Nispen kreeg nog twee kansen waarbij eenmaal Bas Veen nog net aan redding kon brengen en de andere inzet belandde naast. De tweede helft was beduidend beter van de kant van United en dat nota bene voornamelijk op basis van de coaching van de assistent. Stormvogels leek overdonderd door de verveelvoudigde inzet van United en moest zich gaan herpakken. Pas na een ruime twintig minuten in de tweede helft kwamen er weer kansjes voor de bezoekers. Een bal op de lat en op de paal weerhielden de score op te lopen naar een verschil van vier.

United kon nog wel van de nul afkomen door een heerlijk bal van Kofi Amoako. Hard in de verre kruising kon Bas Veen zijn hand er niet genoeg achter krijgen. De tien minuten na de goal bleef United fel en kort op de bal maar kreeg daarna een nieuwe tegenslag te verwerken. Melle Springer werd onreglementair neergehaald en via de hieruit opvolgende strafschop schoot Bastiaan Scholten de score naar 1-4. De eindstand werd bepaald door Dennis Möhringer alleen niet zoals hij had gewild. Hij gleed de bal ongelukkig in eigen doel, 1-5.

Stormvogels deed wat er werd verwacht en bij United Davo zal snel iets moeten gebeuren. 4 punten uit 7 wedstrijden is niet wat men had verwacht.

De overige uitslagen uit de derde klasse A vindt u hier.