Barry Tjeertes zit op zijn plek bij Olympia Haarlem

Barry Tjeertes heeft zijn contract met vijf seizoenen verlengd bij Olympia Haarlem. De hoofdtrainer is nu tot seizoen 2027/2028 verbonden aan de club uit Schalkwijk.

“Het belangrijkste was dat ik enorm veel rek in onze huidige selectie en in de club zie”, aldus Tjeertes. Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gemaakt aan het Henk van Turnhoutpad. “We zijn als Olympia Haarlem van ver moeten komen. Er was geen eerste elftal en geen jeugdopleiding. In de afgelopen vier jaar hebben we daar een goed begin in kunnen maken.”

“We hebben een redelijk tot goede jeugdopleiding op dit moment. Dat is in grote lijnen de verdienste van Robbert Breedijk. Ook hij heeft zijn contract tot en met 2028 verlengd. Hij heeft er met zijn team onder andere voor kunnen zorgen dat de volledige bovenbouw op divisie-niveau speelt. Er staan allemaal gediplomeerde trainers op de selectie-elftallen. En inmiddels wordt er ook hard aan de onderbouw gewerkt onder begeleiding van selectiespeler Alje Wiltenburg. Zijn contract duurt nog 2,5 jaar. En ook dat gaat erg goed.”

Ook heeft Tjeertes het volle vertrouwen in zijn eigen team. “Ik zie voor de komende seizoenen dat ons team nog steeds kan groeien. En waar nodig kunnen we deze ook versterken.”

Tjeertes is blij met wat hij heeft en zal dat niet zo snel opgeven. “Ik waardeer gewoon enorm wat ik op dit moment heb. De faciliteiten zijn ook heel erg goed. Ik zie een stap binnen onze regio niet echt als een stap omhoog. Misschien wel qua competitieniveau maar niet qua selectie, club en mogelijkheden. Daar kunnen een hoop clubs niet tegenop.”

Voor nu wil Tjeertes zo snel mogelijk verder bouwen om Olympia Haarlem op een hoger niveau te tillen. “Robbert, Alje en ik krijgen van de club alle ruimte en vrijheid om te doen wat wij denken dat goed voor de club is. Samen met een hoop anderen natuurlijk want met zijn drieën red je dat niet.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Levy van Nispen