Ex-EDO-talent Achraf Douiri tekent contract bij FC Volendam

Achraf Douiri speelde in het seizoen 2016-2017 in de Onder-19 van HFC EDO en kwam daarna uit voor de jeugd van ADO Den Haag , Zuidoost United en hij was een blauwe maandag prof bij het Zweedse IFK Eskilstuna, dat tweede divisie speelt.

Hij kwam bij de Zweden in beeld door indruk te maken tijdens een toernooi in Odense. Dit seizoen acteerde hij voor IJsselmeervogels.

TD Erwin van der Lugt van ‘de Vogels zei over het talent: “Achraf is een jonge, talentvolle speler. Een typische buitenspeler die op beide flanken uit de voeten kan, beschikt over een individuele actie en straalt  veel spelplezier uit. Tijdens de trainingen heeft hij zich goed geprofileerd, wat al leidde tot zijn debuut, en ook buiten ons trainingsveld werkt hij aan zijn ontwikkeling. Zo is hij met een personal trainer actief om zichzelf fysiek en voetbaltechnisch sterker te ontwikkelen.”

Bij ‘de Vogels’, dat wordt getraind door Volendammer Berry Smit, had hij een contract tot 2022.  Totdat hij werd benaderd door Wim Jonk van FC Volendam. Na zijn stage mocht hij blijven. Volgend jaar is hij speler in het betaalde voetbal.

De buitenspeler met samba in de heupen en een versnelling in de benen  signeerde een verbintenis voor een jaar, met optie op een extra seizoen.