Terence Groothusen verkast naar Malta

Terence Groothusen zet zijn carrière voort in Malta. De aanvaller speelt aankomend seizoen voor Hibernians FC wat uitkomt in de Maltese Eredivisie.

Groothusen kwam in het seizoen 2016-2017 nog uit voor EDO. Hierna maakte hij een transfer naar FC Dordrecht. Hier raakte hij in april 2018 zwaar geblesseerd aan zijn knie na een botsing met Jong Ajax doelman Kostas Lamprou. De centrumspits scheurde bij de botsing zijn kruisband af.

Na een lange revalidatie was het plan om volgend seizoen weer ritme op te doen en vertrouwen in het lichaam te krijgen. Dit zou moeten gebeuren bij Olympia Haarlem. Het plan kan de prullenbak in. Na een onverwachts belletje uit Malta ging Groothusen op stage bij Hibernians FC. Na een wedstrijd waarin hij twee maal doel trof werd hem een contract aangeboden.

Groothusen: ‘Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Vorige week zondag ben ik hier aangekomen. Maandag speelden we meteen een oefenwedstrijd. Na een paar dagen trainen speelden we vrijdag de tweede oefenwedstrijd tegen Gzira, de nummer drie van afgelopen seizoen. Ik scoorde twee keer en hierna kreeg ik een contract aangeboden.’ Groothusen heeft getekend voor een seizoen. ‘De doelstelling is om vanuit hier weer een mooie stap omhoog te maken.’

Met de knie gaat het steeds beter. ‘Na een jaar niet gespeeld te hebben mis ik natuurlijk wel wedstrijdritme. We spelen hier op kunstgras. Na een training of wedstrijd merk ik wel dat er een reactie is maar die wordt gelukkig steeds iets minder.’

Hibernians FC eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de competitie. Dit betekent dat de club uit Paola in de eerste voorronde van de Europa League uitkomt tegen Shakhtyor Soligorsk uit Wit-Rusland. Het eerste duel staat gepland voor 11 juli en wordt gespeeld in Soligorsk.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Zahib Etemadi