ViH All Stars (17): Ronald van der Giezen (Olympia Haarlem)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Dit jaar bij HBC in Heemstede. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de zeventiende en laatste onthulling: Ronald van der Giezen (Olympia Haarlem)!

Van der Giezen heeft een behoorlijk rijtje clubs achter zijn naam staan. Hij begon, net als de rest van zijn familie, bij EDO. Later kwamen daar Schoten, Ripperda, VVH, De Brug, nogmaals EDO en United/DAVO bij. Sinds afgelopen seizoen staat hij bij Olympia Haarlem onder de lat.

Als hoogtepunten noemt de doelman drie kampioenschappen op. Als eerste met EDO dat toen promoveerde naar de tweede klasse. Daarna volgde het kampioenschap met De Brug. “Dat was echt mijn club geworden.” In juni 2016 hield De Brug, noodgedwongen, op te bestaan. Met Olympia Haarlem pakte Van der Giezen afgelopen seizoen de titel. “Ongeslagen en maar zeven doelpunten tegen.”

Als we vragen aan wie de sluitpost veel te dank heeft hoeft hij niet lang na te denken. “Sinds dit jaar heb ik aardige stappen gemaakt dankzij Barry Tjeertes die me zo goed als mogelijk fit heeft gekregen. En mijn broer Dennie van der Giezen die me ondanks mijn leeftijd nog super veel heeft bijgeleerd op het keepers vlak.”

Welkom Ronald!

Ronald is na Mark van der Werff, Mathijs Postma, Bastiaan Scholten, Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt, Sem van der Meer, Jorri van der Aar, Mitchel Geeven, Daan Siegerist, Lennaert Stuur, Faruk Yurdakan, Bart de Bruïne en Joshua Jansen de zestiende geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Ons team is compleet!

Vind hier alles over de Finaledag 2019

Foto: Ellis Hilterman