Jack's League

Koninklijke HFC ‘wint’ in blessuretijd een punt bij nummer voorlaatst TEC

De Koninklijke was een gewaarschuwd mens. Eerder dit seizoen verloor HFC bij de laagvliegers Jong Volendam en OFC. Tot vlak voor tijd zat de ploeg van Gertjan Tamerus door een goal van Roy Castien op rozen, maar in de laatste tien minuten boog TEC de stand om tot 2-1. Zakaria Eddahchouri redde in blessuretijd een punt, 2-2. Of waren het twee verspeelde punten voor de Koninklijke?

Blessure

De Haarlemmers startten voorin met Roy Castien en Zakaria Eddahchouri. Jim Hulleman ontbrak in de selectie.

Ruim een week voor de bekerkraker tegen Telstar kreeg HFC nog een tegenvaller te verwerken. Doelman Mitchel Michaelis viel  vlak na rust geblesseerd uit en werd vervangen door Thomas Hoekstra.

Hij is een doelman van 1.93 meter en speelde in de jeugd voor Heerenveen, PEC Zwolle en Cambuur.

Tweede helft

In het eerste bedrijf was HFC de betere ploeg. Doelman Matthijs Swaneveld schoof de bal tien minuten voor rust zo maar in de voeten van Roy Castien die de score opende, 0-1. De Zandvoorter raakte later nog de kruising.

Bij TEC, dat met Marciano Mengerink op de bank begon, ging het pas na de hervatting draaien. TEC raakte via Van Haaren de paal en zag een inzet van de doellijn gehaald worden. Mike van den Ban mocht weer invallen en doelman Matthijs Swaneveld redde op zijn inzet.

Tien minuten voor tijd scoorde Mengerink en vlak daarna leek verdediger Basil Camara uit een corner TEC de drie punten te bezorgen, 2-1.

Gelijkmaker

Zakaria Eddahchouri maakte zijn eerste negentig minuten vol en tikte op de doellijn de 2-2 nog binnen.

HFC krijgt zaterdag bezoek van Rijnsburgse Boys. ‘De Uien’ hebben na een matige seizoenstart de stijgende lijn te pakken en wonnen, zonder trainer Henk Wisman, die ziek thuis zit, drie keer op rij.

Zaterdag zelfs met 4-0 van Katwijk. Rijnsburgse Boys staat nu zesde, één plek boven HFC.

Het verleden leert dat HFC tegen topploegen – teams die het spel maken- doorgaans beter presteert dan tegen laagvliegers, al heeft Rijnsburgse Boys sinds drie weken haar speelwijze ook enigszins aangepast en speelt ze vanuit de omschakeling.

Dinsdagvond 18 oktober treft HFC Telstar in de beker. De aanvang is om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten.