Jack's League

Floris van der Linden velt HFC met twee treffers, Sietse Brandsma start vanaf de bank

HFC was lange tijd ongeslagen maar liep in het blauwe deel van Spakenburg tegen een 2-0 nederlaag aan. Waar Sietse Brandsma bij HFC op de bank startte, daar was ex-HFC-spits Floris van der Linden bij Spakenburg de gevierde man. Hij scoorde tweemaal, waar Gerry Vlak en Mehmet Yüksel de kansen niet benutten. Brandsma viel wel in.

Brandsma

Vorige week ging het al moeizaam tegen Kozakken Boys en werd op de valreep een punt bemachtigd. Het met 2-1 gewonnen doordeweekse oefenduel bij Telstar leek hoop te bieden, maar het kan ook zand in de gooien hebben gestrooid. HFC speelde daar met de bijna volledige basis. Ook Sietse Brandsma was van de partij. Hij miste dit seizoen al de duels met TEC en Jong Volendam. De spits kampte vorig jaar met een blessure. ,,Vorig jaar was het mijn slijmbeurs, daar ben ik zeker vier maanden mee zoet geweest.’’ Dit jaar was het zijn achillespees.

Kansen

Hij trainde lange tijd aangepast maar kwam na het duel van afgelopen zaterdag tegen Kozakken Boys dinsdagavond ook in actie in het oefenduel bij Telstar. Ondanks dat zijn laatste treffer alweet dateert van 10 oktober tegen De Treffers werd hij node gemist. Omdat hij ook aanspeelbaar is door de lucht en op snelheid in de diepte kan worden gelanceerd. Desondanks had HFC gewoon tweemaal op voorsprong kunnen komen in de beginfase. Gerry Vlak en Mehmet Yüksel stuitten allebei op doelman Heus, waarna Spakenburg toesloeg.

Opstelling

HFC startte weer met Mitchel Michaelis in de basis voor Duke Verduin. Het talent was er dinsdag tegen Telstar ook al niet bij. Destijds keepte Richard de Groot. Achterin was aanvoerder Wessel Boer weer van de partij, Déron Payne, Danny Hols, André Morgan en Vincent Volkert waren ‘op papier’ de andere verdedigers. Het middenveld bestond uit Koen Tros, Jordy Hilterman en Gerry Vlak en voorin moesten Mehmet Yüksel en Roy Castien voor het gevaar zorgen. Al liet Castien zich vaak terugzakken om de passing te verzorgen. Op het middenveld ontbrak Jim Hulleman.

Trainerswissel

Spakenburg kent na de trainerswissel een opleving. Chris de Graaf verving Eric Meijers. Op dat moment leek het doel van de blauwen op een schiettent op de kermis. 29 Tegengoals incasseerden de Blauwen.

In twee duels onder Chris de Graaf incasseerde doelman Menno Heus geen één tegentreffer.

Schokeffect

En dan gaan in de voetballerij al snel de stemmen op over een schokeffect. Het is een fenomeen dat in de jaren tachtig en negentig opgeld deed toen trainers van het kaliber Fritz Korbach en Simon Kistemaker een ploeg weer even boven zijn  kunnen liet presteren.

Chris de Graaf is geen no-nonsense trainer maar kijkt gewoon naar de kwaliteiten van zijn ploeg. Hij posteerde middenvelder Youri Koelewijn als vrije verdediger, ging compacter spelen en sprak klare taal tegen het eeuwige talent Vince Gino Dekker. Met succes.

,,Vince Gino zette tegen Noordwijk vier a vijf keer een speler alleen voor de keeper. Vince Gino kan wat speciaals. Vince en ik zijn heel eerlijk tegen elkaar, als hij zijn werk doet dan speelt-ie. En hij hoeft echt niet als rechtsback mee te lopen.’’’

Dekker

Uit een assist van – jawel- Vince Gino Dekker scoorde Floris van der Linden de 1-0. HFC was genoodzaakt tot het maken van het spel en dat ligt de ploeg van Gertjan Tamerus een stuk minder.

De thuisploeg maakte het speelveld klein. Dat veld liep van zestienmeter gebied tot aan de middencirkel.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Omschakeling

Bij de thuisploeg viel ook Wimilio Vink op. De ex-middenvelder van TEC gaf twee keer een voorassist. Want hoewel HFC na de rust Sietse Brandsma en Franklin Lewis bracht en wel aandrong had Spakenburg het duel redelijk onder controle. Vink was bij de openingstreffer al belangrijk en liet zich ook bij de 2-0 gelden. In de omschakeling lanceerde hij Dekker. De ex-speler van Ajax en AZ lanceerde Floris van der Linden die zijn twaalfde treffer liet aantekenen.

Wissel

Chris de Graaf liet zien dat hij de gebruiksaanwijzing van de intuitieve Vince Gino Dekker voorlopig wel heeft gelezen en beloonde hem met een ‘publiekswissel’. Het applaus moest het ex-talent er, vanwege de lege tribunes, bij imagineren.

Ranglijst

Spakenburg staat door de zege naar plek 13 met 15 punten uit dertien duels. HFC staat op de vijfde plek maar voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek.

Foto: Pim Hols