Jack's League

Milan Zonneveld van ADO’20 steelt voor rust – bij vlagen- de show tegen Telstar

Opvallendste man in de eerste helft bij Telstar-ADO ’20 was spits Milan Zonneveld. Waar bij Telstar Youssef El Kachati en Quinten van den Heerik niet uit de verf kwamen, viel de pas 19-jarige Zonneveld op. Hij is snel, goed aanspeelbaar, zoekt de ruimtes op en heeft duelkracht. Hij was al eens op gesprek bij Telstar maar koos destijds voor zijn baan plus studie.

Telstar speelde tegen het ADO’20 van Roy van der Mije een matige wedstrijd. De ploeg mist een scorende spits, al is de vraag of de samenstelling van het middenveld ook niet debet is aan het gebrek aan kansen en goals. Milan Zonneveld maakte wel indruk. ADO’20 speelde verdedigend 4-4-2 en dwong Telstar naar de zijkanten en koos in de omschakeling vaker voor de lange bal om onder de hoge pressie van Telstar uit te komen.

Telstar opende de score, maar Zonneveld maakte daarna indruk door een bal te onderscheppen, een tegenstander eruit te lopen, niet te kiezen voor een penalty, maar na een late sliding toch door te lopen en net naast te schieten.

Zonneveld speelde in de jeugd voor ADO ’20 en DEM, verkaste naar Volendam, waar hij twee jaar geleden met Jong Volendam in de Tweede Divisie uitkwam.

Vorig seizoen scoorde hij aan de lopende band in de Derde Divisie, al liet hij ook wel wat mogelijkheden liggen. Dat deed hij ook in het tweede bedrijf toen een Telstar-verdediger hem met een sliding net te slim af was.

Telstar volgt de spits wel, maar die gaf eerder aan te veel te moeten inleveren qua werkuren om voor een klein contract of een onkostenvergoeding in Velsen-Zuid te gaan spelen.

 

boekhouder beverwijk

 

Tekst Peter Brink

 

Foto ADO’20