Tweede Divisie

Koninklijke HFC verliest van Barendrecht

Koninklijke HFC is ook na het tweede competitieduel puntloos gebleven. Het elftal van Gertjan Tamerus ging in een weinig enerverend duel met 1-0 onderuit bij Barendrecht. Kersverse aanwinst Floris van der Linden maakte in de tweede helft zijn debuut voor de Haarlemmers.

Het duurde enige tijd voordat er iets te beleven viel op Sportpark de Bongerd. De angst om fouten te maken leek te regeren en de keepers kregen dan ook weinig werk te verrichten. HFC-doelman Tom Boks verwerkte een slappe poging van Rowendly Martijn en kort voor de rust kon ook de doelman van de thuisploeg aan het werk. Daniël van Son waagde een poging van buiten het strafschopgebied waarop Nick van der Ploeg in actie kwam. Kort voor de rust had Barendrecht op 1-0 kunnen komen toen Anass Marshalmi een volley op het doel van HFC afvuurde. Echter miste de poging nauwkeurigheid waardoor de rust doelpuntloos werd bereikt.

De thuisploeg ging na de pauze op jacht naar de openingstreffer. Bas Mourits kopte over. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd, al was Rowendly Martijn weer gevaarlijk. Hij sneed het Haarlemse strafschopgebied binnen en ging over de knie van Jacob Noordmans. Scheidsrechter Bronsvoort zag er echter niets in, net als in de eerste helft. Toen zag de arbiter geen handsbal, waar Koninklijke HFC daar wel voor appelleerde.

Een kwartier voor tijd greep Barendrecht een voorsprong. Yarick Dorst gaf voor op Martijn, die op zijn beurt Tom Boks in de korte hoek kansloos liet: 1-0. Met het inbrengen van Sem Kroon, Mounir Mounji en debutant Floris van der Linden – deze week aangetrokken nadat eerder zijn contract bij Telstar werd ontbonden – probeerde Tamerus er nog een slotoffensief uit te persen. Het mocht echter niet baten, waardoor Koninklijke HFC met een 1-0 nederlaag terug de bus in werd gestuurd.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze onze competitiepagina.