Tweede Divisie

Samenvatting Jong Sparta – Kon. HFC (video)

Koninklijke HFC voetbalde afgelopen weekend op Het Kasteel in Rotterdam. De ploeg van Ted Verdonkschot nam het op tegen Jong Sparta Rotterdam. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Zowel Jong Sparta Rotterdam als Koninklijke HFC bevinden zich in de staart van de Tweede Divisie. Beide teams pakten tien punten uit de eerste elf duels. Een belangrijke wedstrijd dus om aansluiting te vinden met de grote middenmoot.

Wederom greep Carlos Opoku bij de Haarlemmers de hoofdrol. De centrale verdediger is de topscorer van zijn ploeg en ook tegen Sparta liet hij zich weer gelden. De boomlange speler bereidde de eerste helft de gelijkmaker van Gertjan Tamerus voor. Uit een corner van Nigel Castien kon Opoku de assist verzorgen voor de ervaren spits. Daarvoor was het jonge Sparta op voorsprong gekomen door Calero Ruiz.

Nog voor rust kwam HFC wederom op achterstand. Na een snelle counter was het de Fransman Cyril Chevreuil die kon binnen schieten. De ploeg van Ted Verdonkschot liet het er na rust niet bij zitten. Met een enorme werklust werd er gezocht naar de gelijkmaker. Jeffrey Sam-Sin speelde als invaller weer een prima duel. De roep om een basisplek groeit weer bij de achterban. Sam-Sin is creatief en behendig, iets wat soms wordt gemist bij Koninklijke HFC.

Het slotakkoord was weer voor Carlos Opoku. De aanvoerder zorgde voor stress achterin bij Sparta en kon van dichtbij de 2-2 tegen de touwen werken. Loon naar werken. Voor Opoku alweer zijn achtste treffer van dit seizoen. Een aantal waar menig spits jaloers op is. HFC en Sparta schieten niet veel op met het enkele punt en blijven onderin bivakkeren.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.

(Samenvatting: TweedeDivisie, Foto: Pim Hols)