Invallers Telstar breken wedstrijd open

Telstar heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Het thuisduel tegen Jong FC Utrecht werd met 2-0 gewonnen. Het duel wilde lange tijd niet ontbranden, maar invallers stookten het vuurtje in Velsen-Zuid op. Het duurde 258 minuten, maar Telstar scoorde eindelijk de eerste treffer van het seizoen.

Puzzel
Na afloop was de opluchting in het Rabobank IJmond Stadion groot. Groots was spel geen moment en opwinding was er slechts met momenten, maar de drie punten maakten veel goed. Door de afwezigheid van Cabral (geschorst), Van Iperen en Brito (beiden geblesseerd) was het een puzzel voor Mike Snoei om zijn verdediging vorm te geven. Melle Springer maakte als linker vleugelverdediger zijn debuut, Shaquill Sno werd aan de rechterkant opgesteld en aanvoerder Frank Korpershoek werd een linie naar achter gehaald, waardoor Snoei toch weer met ‘zijn’ 5-3-2 opstelling kon beginnen. De ontstane vrije plek op het middenveld werd ingevuld door Kyle Scott, terwijl Facundo Lescano het aanspeelpunt voorin was. Van der Laan begon op de bank.

Na een aftastende openingsfase was Jong FC Utrecht het meest dichtbij een treffer. Een vrije trap van Rick Mulder spatte uiteen op de lat boven Telstar-doelman Jeroen Houwen. Telstar combineerde beter dan de laatste weken, maar het ontbrak aan een nauwkeurige eindpass. Vele aanvallen strandden aan de rand van het Utrechtse strafschopgebied. De grootste kans voor de rust was voor de verder onzichtbare Ryan Seager. Lescano gaf de bal op een presenteerblaadje, echter raakte de Brit de half en ging zijn poging voorlangs.

Invallers
Ook na de rust wilde het duel maar niet ontbranden. Telstar beheerste het duel, gaf amper een kans weg, maar het ontbrak aan doeltreffendheid. Dat veranderde in de 69e minuut. Snoei bracht Ilias Bronkhorst en Adham El Idrissi. Zandvoorter Bronkhorst gaf direct zijn visitekaartje af met een enorme inworp en een strakke voorzet en El Idrissi voorzag de voorhoede van nieuw elan. Het stadion werd wakker en ging achter de Witte Leeuwen staan.

Het duo Lescano – El Idrissi stichtte het nodige gevaar. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen werd de debutant naar de grond getrokken en wees scheidsrechter Oostrom terecht naar de stip. Lescano ging achter de bal staan en schoot de hatelijke nul van het scorebord. Direct daarna raakte Jong FC Utrecht de paal en ontsnapte Telstar. Toine van Huizen besliste kort voor het einde het duel. Een prima aanval werd door de sterkhouder bij de twee paal binnengekopt: 2-0. Telstar liet daarna de bal rustig rond gaan en voetbalde de 90 minuten rustig vol.

Aanvoerder Frank Korpershoek na afloop: “We voetballen iets anders nu, maar dat is wel realistisch. We gaven vandaag bijna geen kans weg en creëerden er zelf wel een stuk of vijf.” Telstar schrijft door de zege de eerste drie punten bij en scoorde voor het eerst dit seizoen, nadat dit in de eerste twee duels niet lukte. Volgende week staat het uitduel bij FC Dordrecht op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl