Tweede Divisie

Koninklijke HFC scoort elfde driepunter

Middels een zakelijke overwinning op laagvlieger Barendrecht is Koninklijke HFC de top drie van de Tweede Divisie binnengedrongen. In Haarlem won de ploeg van trainer Gertjan Tamerus met 3-1, mede door twee benutte strafschoppen van Peet van der Slot.

De thuisploeg kreeg binnen tien minuten de eerste grote kans toen Robin Eindhoven de achterlijn haalde en de bal goed terugtrok. De inzet van Wessel Boer werd door Monster van richting veranderd waardoor de bal naast het Barendrechtse doel verdween. De intenties van Koninklijke HFC werden snel duidelijk. Even later was het toch Boer die de score opende door een hoekschop binnen te koppen: 1-0.

De bezoekers stelden er lange tijd maar weinig tegenover. Het eerste wapenfeit was een verkeerde. Samseij spuugde richting Weistra, maar het werd niet gezien door de arbiter, waardoor de verdediger van Barendrecht mocht blijven staan. Daarna was Oscar Wilffert gevaarlijk met een vrije trap, schoot Eindhoven van dichtbij hoog over en rolde een inzet van Vincent Volkert naast. Op slag van rust was daar wel de verdiende verdubbeling van de voorsprong. Lars Weistra werd in het strafschopgebied onderuit getikt, de strafschop werd beheerst benut door Peet van der Slot.

In de tweede helft was er voor Koninklijke HFC geen vuiltje aan de lucht. Barendrecht speelde zwak, waardoor de voorsprong van de thuisploeg geen enkel moment in gevaar kwam. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 3-0 toen Samseij Khalid Tadmine onderuit schoffelde. De tweede strafschop van de wedstrijd werd ook benut door Peet van der Slot. In de slotminuut kon Dorst de eretreffer voor Barendrecht tegen de touwen schieten toen ook zijn ploeg een strafschop kreeg.

De 3-1 overwinning betekende de vijfde zege op rij voor het keurkorps van Gertjan Tamerus. ā€œIn de eerste helft hebben we weinig tot niets weggeven en zelf behoorlijk wat kansen gecreĆ«erd,ā€ zei hij na afloop voor de camera van Fox Sports. ā€œOok de tweede helft hebben we gecontroleerd.ā€ Zijn ploeg bevindt zich inmiddels op de derde plek van de Tweede Divisie. Iets waar voorafgaand in het seizoen weinig mensen rekening hadden mee gehouden. ā€œWe hebben voor deze wedstrijd gezegd dat we er een topwedstrijd van moesten maken om volgende week de wedstrijd tegen AFC een topper te mogen noemen. Dat hebben we goed gedaan.ā€

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen