Zaterdag 4e klasse C

Olympia Haarlem lijdt bij VSV eerste puntverlies

Stomverbaasd waren ze, in Velserbroek. Het veld van VSV is al jaren slecht en na de sneeuw van afgelopen week leek het onmogelijk dat er op De Hofgeest gevoetbald kon worden. Toch ging het door en kon de wedstrijd tussen de nummer twee van de vierde klasse C en de koploper, Olympia Haarlem, plaatsvinden. Het eindigde zaterdagmiddag in 1-1 en vooral de thuisploeg was daar meer dan blij mee.

Voor het eerst in dit kalenderjaar mocht Olympia Haarlem in competitieverband de wei in. En stiekem hadden de Haarlemmers wel zin in een potje tegen een opponent die voor de nodige weerstand kon zorgen. De gedoodverfde kampioen heeft het misschien wel iets te gemakkelijk in deze klasse en won z’n vorige twaalf wedstrijden allemaal zonder overdreven inspanning.

Die inspanning leek aanvankelijk ook helemaal niet nodig tegen VSV. Eerst kwam Joey Salden eenvoudig los van zijn tegenstander. Hij schoot netaan over. Na een kwartier stond Olympia met 0-1 voor. Een voorzet van Daniel Opoku vanaf de linkerflank werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door VSV-verdediger Remco Knol. Maar daarna kwam de thuisploeg sterker voor de dag. Max Hummel kopte net naast toen Olympia-keeper Ronald van der Giezen een voorzet van links niet goed inschatte en vlak voor rust werd een vloeiende VSV-aanval besloten met een vlammend schot van Donny Klok dat Van der Giezen maar net naast kon tikken.

In de tweede helft stroopte VSV de mouwen nog wat verder op en met Jesse Kooijman op de plaats van de lichtgeblesseerde Klok trok de thuisploeg van leer. Het kostte ze een paar gele kaarten, maar Olympia Haarlem had geen pasklaar antwoord en VSV  werd regelmatig gevaarlijk. Dat leidde na 11 minuten tot de gelijkmaker. Een verre ingooi van Rik Heeren bereikte Geoffrey Bertholee in het strafschopgebied. De keihard werkende linksbuiten aarzelde niet en uit de draai liet hij Van der Giezen kansloos.

In het resterende half uur bleef VSV de sterkere ploeg. Vooral Kooijman speelde een dijk van een wedstrijd en hij beloonde zichzelf bijna met de winnende treffer. Het is dat de Olympia-keeper goed is op lage ballen in de hoek, anders had Kooijman de winnende gemaakt.

Zo eindigde het in Velserbroek in 1-1 en verloor Olympia Haarlem voor het eerst dit seizoen punten. Niet dat ze daar in Schalkwijk heel lang van wakker zullen liggen, want de voorsprong op de concurrentie is riant. ,,Ik had mijn ploeg vooraf nog gewaarschuwd. VSV-uit is andere koek’’, zei Olympia-coach Barry Tjeertes. ,,Maar het is wel eens goed voor ons om dit mee te maken. Alle complimenten voor VSV’’. En VSV tankte vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom