OefenwedstrijdenTweede Divisie

Koninklijke HFC maakt het AZ knap lastig

Koninklijke HFC heeft in een aantrekkelijke oefenwedstrijd met 3-2 verloren van eredivisionist AZ uit Alkmaar. De thuisploeg kwam verrassend vroeg op voorsprong, maar in de tweede helft wist de ploeg van John van den Brom de achterstand om te buigen.

De wedstrijd was drie minuten bezig toen Robin Eindhoven de thuisploeg na een snelle uitbraak knap op voorsprong zette. Een droomstart voor de Haarlemmers met een boze John van den Brom als resultaat. Al snel werd duidelijk dat AZ twee niveaus hoger speelt dan Koninklijke HFC. Ondanks dat AZ vrijwel constant de bal had, creëerde het geen honderd procent scoringskansen. In de twaalfde minuut kon Seuntjes nog wel zorgen voor de gelijkmaker, maar Koninklijke HFC-doelman Van Rossem zat er goed bij. Uit een snelle counter kreeg de thuisploeg vlak voor rust zelfs de kans op de 2-0, maar Van der Linden wist de bal niet achter AZ-keeper Roggeveen te krijgen.

AZ kwam goed uit de kleedkamer. In de 50e minuut wist invaller Mihalik de bal knap te controleren en bracht hij de bezoekers terug naar een 1-1 gelijke stand. Een krappe tien minuten later kon Bergsma een voorzet van Maher simpel afronden, wat de 1-2 betekende. Koninklijke HFC kreeg een paar minuten later nog een goede mogelijkheid om weer gelijk te komen, maar Floris van der Linden kopte een voorzet van Oscar Wilffert net over. Het elftal van Gertjan Tamerus had intussen ook gewisseld en met vleugelaanvaller Mounir Mounji bracht het net wat meer dreiging voorin.

Desondanks wist Ricardo van Rhijn in de 78e minuut na slecht uitverdedigen van Koninklijke HFC de bal snoeihard in de kruising te schieten, waardoor de bezoekers op een 1-3 voorsprong kwamen. Na de treffer ging de tweededivisionist weer wat beter voetballen en kwamen er wat kansen op de aansluitingstreffer. Eén van die kansen werd kort voor het einde verzilverd door verdediger Sem Kroon. Hij bepaalde de eindstand op 2-3.

Verslag: Daan Schoonderwoerd