Nieuw ingeslagen weg Geel-Wit loont

Zondag vierdeklasser Geel-Wit begon kalenderjaar 2018 op spectaculaire wijze met de aanstelling van Radjin de Haan als hoofdtrainer voor het inmiddels lopende seizoen. De club lag toen op koers om uit de vijfde klasse weg te komen en met de kennis, de ervaring en het netwerk van de 49-jarige Haarlemmer wil Geel-Wit nu de volgende stappen maken.

De verschijning van Radjin de Haan bij Geel-Wit is een opvallende, maar zeker vertrouwde. Lang geleden was hij zelf een voetballertje aan de Van Oosten de Bruijnstraat. Na zijn carrière als aanvaller, stapte hij over naar het vak als trainer. Via gerenommeerde en op hoger niveau uitkomende clubs als Koninklijke HFC, Castricum en Amstelveen Heemraad belandde hij deze zomer weer bij de club waar het allemaal begon. En eigenlijk is er één ding dat direct opvalt op zijn palmares. De Haan heeft als hoofdtrainer eigenlijk overal succes gekend.

Ook bij Geel-Wit verloopt het tot nu toe goed. “We hebben maar een kleine selectie en dat maakt het soms lastig. Maar met een aantal nog hele jonge jongens komen we een heel eind,” vertelt De Haan. Zijn elftal bekroonde in mei een goed seizoen met het kampioenschap en kon daardoor eindelijk afscheid nemen van de vijfde klasse. “We kunnen goed meekomen in de vierde klasse.” Geel-Wit bevindt zich in de grote middenmoot en verloor afgelopen zondag ongelukkig van concurrent Terrasvogels. De verschillen zijn zo klein dat een zege zomaar vijf plekken winst op de ranglijst kan betekenen.

Door zijn ervaring als hoofdtrainer en de succesvolle wegen die hij bewandeld heeft, weet De Haan wat er gevraagd wordt om stappen omhoog te kunnen maken. “Ik vind dat we als Geel-Wit zijnde uiteindelijk in de derde klasse moeten gaan voetballen. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten er bepaalde zaken een beetje veranderd worden bij de club. Samen met een paar anderen hebben we de eerste stappen gezet.” Zo is er afscheid genomen van een klein aantal spelers die niet wenste mee te werken. “Dan maar een kleinere selectie,” is De Haan duidelijk.

De stap naar de derde klasse is reëel, vindt hij. “Een club als Geel-Wit hoort daar gewoon. We hebben het nodige talent in de selectie en met een aantal gerichte versterkingen moet dat lukken.” De laatste jaren zijn er geregeld spelers naar andere clubs overgestapt, omdat ze in de directe omgeving op een hoger niveau konden spelen. “Dat gaat straks niet meer gebeuren. Dan willen ze graag bij ons voetballen.”

Alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Foto: Libero Magazine / Cees de Geus