Binnen HFC hinkt men op twee gedachten over doorspelen of niet

Zaterdag wacht HFC het duel met Spakenburg, maar trainer Gertjan Tamerus speelt liever niet. Net als vele andere trainers uit de Tweede Divisie wil hij dat de competitie wordt stilgelegd.

,,We zijn gaan voetballen om plezier te hebben en dat is er nu niet. We zitten met mondkapjes op in de kleedkamer en ook nog is verdeeld over twee kleedkamers. De kleedkamerhumor is totaal verdwenen. Daarnaast bracht ik vandaag twee wissels in die net terug zijn van corona. Geen dokter kan me vertellen of dat verantwoordelijk is.”

Overleg

Voorzitter Dirk Jan Rutgers overlegt donderdag via een Zoom-conferentie met de voorzitters van de Tweede Divisie. ,,Voor allebei de standpunten is wat te zeggen. Er zijn veel clubs die vinden dat we de competitie een paar weken moeten stilleggen omdat we recette en kantine-inkomsten missen. Dat is ook zo. Voor HFC zijn dat niet dé belangrijkste inkomsten maar ze tellen wel degelijk mee. Zeker als dit veel langer gaat duren. Aan de andere kant wat als onze competitie eruit gaat, gaan dan de andere klassen ook niet meer spelen. En hoe lang gaat deze onderbreking duren. Dan is het wellicht beter om zo lang mogelijk door te blijven spelen, ook al is het verre van ideaal. Ik luister het allemaal even aan en dan komen wij met een beslissing.’’

Tekst: Peter Brink

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem