O-23 Cup

Koninklijke HFC eerste finalist O-23 Cup

De talenten van Koninklijke HFC hebben zich geplaatst voor de finale van de ViH O-23 Cup. Op het veld van SCW won het met 1-4 van Hillegom. Hillegom kreeg kansen om de Haarlemmers pijn te doen, maar liet deze onbenut. HFC trok daarna het duel naar zich toe.

In een leuke openingsfase liet Hillegom zien zich niet zomaar naar de slachtbank te willen laten leiden. Met strijd werd het de jonge talenten van HFC moeilijk gemaakt. Trainer Gertjan Tamerus stelde veel jongens van de JO17 en JO19 op. Dat zijn spelers het spelletje beheersen werd snel duidelijk. Waar Hillegom vaak direct spits Bas Tebbens zocht, probeerden de Haarlemmers de bal rond te laten gaan.

Douwe Rutgers had de eerste kans voor Koninklijke HFC op zijn schoen, maar schoot de bal recht in de handen van doelman Braggaar. Bas Tebbens schoot het eerste wapenfeit van Hillegom over. Langzaam maar zeker werd HFC sterker. Dit leidde halverwege de eerste helft in de openingstreffer. Giel Braakhuis opende het bal: 0-1. Kort daarna volgde de verdubbeling. Op stijlvolle wijze chipte Douwe Rutgers de bal over Braggaar heen.

Na de tweede treffer gooide Hillegom de schroom enigszins van zich af. Dat resulteerde kort voor rust in twee kansen. Met name de poging van Luuk Buitendijk had een doelpunt moeten zijn. Van dichtbij raakte hij de bal niet helemaal goed, waardoor zijn inzet geblokt kon worden. Het schot van Joris van Dongen was van te grote afstand.

Na de rust leek Jelle Damen de 1-2 te scoren, echter werd de kopbal van de Hillegom-verdediger van de lijn gehaald. De ruimtes werden groter en Hillegom leek daardoor meer grip op de wedstrijd te krijgen. Een strafschop gooide roet in het eten. Rutgers speelde de bal voorbij de ingevallen Hllegom-doelman Beers, maar werd daarna tegengehouden. Arbiter Does wees naar de stip, waarna Robin Eindhoven de 0-3 binnenschoot.

Na de eerste de beste aanval van Hillegom was de marge weer teruggebracht naar 2. Darrin de Meza, de tweede helft de doelman van HFC, ging in de fout en Bas Tebbens wist raad met het presentje. Van dichtbij zette hij de 1-3 op het scorebord. Hillegom probeerde daarna van alles, maar het mocht niet meer baten. Een kwartier voor tijd besliste vleugelverdediger Adil Kaychochi de wedstrijd. Met een stijlvolle kopbal in de verre hoek zorgde hij voor de 1-4.

Koninklijke HFC zien we dus terug op 14 juli in de finale op de ViH Finaledag. De tegenstander is volgende week bekend. Dan nemen Schoten en Stormvogels het tegen elkaar op in Spaarndam. De wedstrijd wordt gespeeld bij SV Spaarnwoude en begint om 20.00 uur.

Alle uitslagen en het programma van de O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.