O-23 Cup

Heel jong Kon. HFC verslaat IJmuiden O-23

Koninklijke HFC heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de ViH O-23 Cup. De talenten uit Haarlem versloegen IJmuiden, de verliezend finalist van vorig seizoen, in een zeer leuk duel met 4-1.

De bezoekers uit IJmuiden hadden het met name in het eerste kwartier erg moeilijk tegen de erg jonge ploeg van Koninklijke HFC. Het elftal van Laurens ten Heuvel bestond voornamelijk uit spelers die uitkomen in de O17 en O19. Uitblinker Loet de Kwant nam zijn ploeg op sleeptouw en zette IJmuiden met goed positiespel onder druk. Binnen no-time lag de eerste bal al achter Tom Hoogendijk. De keeper van IJmuiden kon een voorzet niet lekker wegwerken en bokste de bal voor de voeten van Giel Braakhuis. De aanvaller van HFC aarzelde niet en opende na vijf minuten de score.

Daarna bleef de thuisploeg veelvuldig de aanval zoeken, maar Tom Hoogendijk speelde een sterk duel en samen met Floyd Hille kreeg hij de organisatie van zijn elftal toch op orde. Niels Stoker kreeg door een counter een halve kans op de gelijkmaker, maar de voorzet van Iw Stoianov was net niet op maat. Dat was lange tijd het wedstrijdbeeld. Koninklijke HFC bepaalde het spel en IJmuiden probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichten.

Kort voor de rust kreeg Loet de Kwant een goede kans op de tweede HFC-treffer. Zijn lob over Hoogendijk stuiterde echter de hoog op, waardoor hij niet binnen kon koppen. Even later redde Hoogendijk na een schitterende aanval over diverse schijven. De laatste kans van de eerste helft was voor IJmuiden-verdediger Jeffrey Prinsse. Hij kwam een paar centimeter te kort om zijn hoofd tegen de bal te zetten.

Als snel in de tweede helft kwam IJmuiden op gelijke hoogte. De ploeg beet meer van zich af en Milan van Essen kon een voorzet bij de tweede paal hard binnenschieten. Lang genieten van de treffer kon zijn ploeg niet. Op het uur zette Douwe Rutgers Koninklijke HFC weer op voorsprong. Daarna was het weer HFC dat de klok sloeg. De ruimtes werden groter en dit was koren op de molen voor de watervlugge spelers. Loet de Kwant kreeg twee kansen op de 3-1, maar had het vizier niet helemaal op scherp.

Toch liep de thuisploeg nog verder uit. Douwe Rutgers zorgde tien minuten voor het eindsignaal met een kopbal voor de 3-1. In de slotminuut bepaalde Luc Steenkist de eindstand op 4-1. Daarmee werd de verliezend finalist van vorig seizoen uitgeschakeld. Koninklijke HFC zien we terug bij de loting voor de halve finales.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.